Μπλατ: «Ο Σπανούλης μοιάζει στον Γκάλη»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για την κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο ενώ παρομοίασε και τον Βασίλη Σπανούλη με τον Νίκο Γκάλη.

Μπλατ: «Ο Σπανούλης μοιάζει στον Γκάλη»

Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε πήρε την νίκη στην έδρα του Άρη με 68-64. Μετά την λήξη του αγώνα ο Ντέιβιντ Μπλατ σχολίασε την προβληματική εικόνα των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο μέρος ενώ αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στο Αλεξάνδρειο παρομοιάζοντας τον Βασίλη Σπανούλη με τον Νίκο Γκάλη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον Άρη:«Όσο περνάει η χρονιά ο Άρης αν και δεν έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα θα δυναμώνει και θα κάνει νίκες…».

Για την επιστροφή του στο Αλεξάνδρειο ως αντίπαλο:«Εδώ για μένα υπήρχε πάντα ένα συναίσθημα, η ιστορία και η παράδοση του μπάσκετ, πρωτίστως λόγω του Νίκου Γκάλη και αυτό το γήπεδο μαζί με τον Άρη και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δημιούργησαν την παράδοση του ελληνικού μπάσκετ προς το εξωτερικό. Έπαιξα εναντίον του Νίκου Γκάλη στο κολέγιο, είναι πάντα ενδιαφέρον το πως ο Γκάλης που ήταν καλός στο κολέγιο, έγινε αυτό που έγινε στην Ευρώπη, από τους καλύτερους παίκτες εδώ και νιώθω τυχερός που μπορώ να κοουτσάρω τώρα έναν παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά, τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι πολύ ιδιαίτερο που επέστρεψα εδώ και νιώθω αυτή την ιστορία, αυτή την παράδοση… Το καλό για μένα είναι ότι καθημερινά βλέπω έναν παίκτη σαν τον Γκάλη…».

Για το τι έγινε και η ομάδα του δεν ήταν ίδια στο δεύτερο ημίχρονο: «Στο δεύτερο μέρος σταματήσαμε να παίζουμε με ταχύτητα και ένταση και αποστάσεις, ο Άρης ξεκίνησε να παίζει όπως τον βολεύει. Αν παίζεις παιχνίδι 65-70 πόντων, θα είναι πάντα ένα κλειστό παιχνίδι, μπορούν να το κερδίσουν όλοι…».