Στον Πανερυθραϊκό ο Αθηναίου

Σπουδαία κίνηση για τον Πανερυθραϊκό που προχώρησε στην απόκτηση του Γιάννη Αθηναίου.

Στον Πανερυθραϊκό ο Αθηναίου

Η ανακοίνωση

«Ένας διεθνής στην Νέα Ερυθραία!

Η διοίκηση του Πανερυθραϊκού ΑΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Γιάννη Αθηναίου.

Ο έμπειρος γκαρντ (1-2, 1.94), διεθνής σε 26 αγώνες με την Εθνική μας ομάδα, γίνεται κάτοικος Νέας Ερυθραίας, στηρίζοντας την προσπάθεια του Πανερυθραϊκού στο υπόλοιπο της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν 2023-2024.

Ο Γιάννης ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από τον Ηλυσιακό σε ηλικία 18 ετών, για να ακολουθήσει μια σειρά από παρουσία στους κορυφαίους ελληνικούς συλλόγους, αλλά και σε σημαίνουσες ομάδες στο εξωτερικό. Κατά χρονική σειρά, έχει αγωνιστεί δύο φορές στον Πανιώνιο με ενδιάμεσο σταθμό τον ΚΑΟ Δράμας, τον Αρη, την Αρμάνι Μιλάνο, την Εσκίσεχιρ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ (παίζοντας ξανά στον Αρη μετά τη θητεία του στους "ερυθρολεύκους"), την Προβάνς, τον Παναθηναϊκό, το Περιστέρι, τον Προμηθέα Πατρών, την Μπιλμπάο και τον Ιωνικό Νικαίας, με πιο πρόσφατο σταθμό του την Καρδίτσα.

Έχει καταγράψει αρκετές σημαντικές στιγμές στην καριέρα του με δύο πρωταθλήματα Ελλάδας, συμμετέχοντας το 2016 με την Εθνική Ανδρών, στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο και αγωνιζόμενος το 2017 με τον Ολυμπιακό, ενώ το ίδιο έτος είχε "σημαδέψει" την πορεία της Εθνικής μας στα πρώτα προκριματικά "παράθυρα" για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, με ένα καθοριστικό τρίποντο στην πρεμιέρα με τη Μεγάλη Βρετανία, που έκανε τότε την αρχή σε ένα ένα νικηφόρο σερί 11 αγώνων για την παρουσία της Επίσημης Αγαπημένης στο Μουντομπάσκετ. Εχει σημειώσει και ατομικές διακρίσεις στην καριέρα του στην Basket League, με 279 συμμετοχές και πάνω από 1.600 πόντους.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Πανερυθραϊκού, ο Γιάννης Αθηναίου ανέφερε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ πλέον μέλος της ομάδας του Πανερυθραϊκού. Είναι γνωστό, ότι ο σύλλογος αποτελεί πρότυπο με τον τρόπο που λειτουργεί και την οργάνωσή του και θα προσπαθήσω κι εγώ με τη σειρά μου να βοηθήσω να πετύχει τους στόχους του".

Καλωσορίζουμε τον Γιάννη στη μεγάλη μας οικογένεια και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την φανέλα του Πανερυθραϊκού».