Μαυροειδής: «Στον Κολοσσό ευχαριστιέμαι το μπάσκετ»

Ο Δημήτρης Μαυροειδής αναδείχτηκε στον κορυφαίο παίκτη της αγωνιστικής και στις δηλώσεις του τόνισε πως στην ομάδα του Κολοσσού ευχαριστιέται το μπάσκετ. 

Μαυροειδής: «Στον Κολοσσό ευχαριστιέμαι το μπάσκετ»

Για δεύτερη σερί αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League MVP αναδεικνύεται Έλληνας παίκτης. Μετά τον Γιάννη Κουζέλογλου του Λαυρίου Aegean Cargo, Πολυτιμότερος Παίκτης της 3ης αγωνιστικής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Ο 33χρονος σέντερ στην πρώτη νίκη του Κολοσσού H Hotels στην Betshop Basket League της φετινής σεζόν, επί της Κύμη στην Ρόδο στην δεύτερη παράταση συγκέντρωσε 32 βαθμούς στο ράνκινγκ (22 πόντοι με 6/8 βολές, 8/9 δίποντα, 13 ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κόψιμο, 5 κερδισμένα φάουλ, 5 φάουλ εναντίον και τρία λάθη σε 35’ και 36’’ συμμετοχής) περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη νικήτριας ομάδας της 3ης αγωνιστικής.

«Το βραβείο του MVP είναι τιμητικό και είναι μία ανταμοιβή για την απόδοσή μου, αλλά εμάς μας νοιάζει να κερδίζει η ομάδα», σχολίασε ο Μαυροειδής και τόνισε για το κίνητρο του να συνεχίζει την καριέρα του, στον Κολοσσό H Hotels: «Μου αρέσει το μπάσκετ και το ευχαριστιέμαι. Στον Κολοσσό πήγα, γιατί από την πρώτη στιγμή έδειξαν ότι με θέλουν πολύ, τόσο ο κύριος Χατζηλαζάρου, όσο και ο κύριος Κουγιός».

Ο 33χρονος σέντερ χαρακτήρισε το Πρωτάθλημα της φετινής αγωνιστικής χρονιάς ως ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών και επισήμανε για τους στόχους των «θαλασσί»: «Ο Κολοσσός είναι μία σταθερή ομάδα τα τελευταία χρόνια. Θα θέλαμε να μπούμε στα πλέι οφ».

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 3ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League σε συνδυασμό με την πρώτη νίκη του Κολοσσού H Hotels στο Πρωτάθλημα της φετινής σεζόν και, μάλιστα, στην δεύτερη παράταση, επί της Κύμης;

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό ήταν η νίκη της ομάδας, που ήταν η πρώτη και έτσι όπως ήρθε… Θέλαμε να κάνουμε μία καινούρια αρχή και θέλαμε πολύ τη νίκη στην έδρα μας. Είχαμε κάποια ατυχή αποτελέσματα στην αρχή, αλλά σε εκείνο το ματς παίξαμε καλά και αξίζαμε τη νίκη. Το βραβείο του MVP είναι τιμητικό και είναι μία ανταμοιβή για την απόδοσή μου, αλλά εμάς μας νοιάζει να κερδίζει η ομάδα».

- Με ποιο κίνητρο αποδέχθηκες στα 33 χρόνια σου την πρόταση του Κολοσσού H Hotels για να συνεχίσεις στην καριέρα σου στην Ρόδο;

«Το κίνητρό μου γενικά είναι το μπάσκετ. Μου αρέσει να παίζω μπάσκετ. Αυτό είναι το καθαρό κίνητρό μου, ούτε το οικονομικό, ούτε και να… φαίνομαι κάπου. Μου αρέσει το μπάσκετ και το ευχαριστιέμαι. Στον Κολοσσό πήγα, γιατί από την πρώτη στιγμή έδειξαν ότι με θέλουν πολύ, τόσο ο κύριος Χατζηλαζάρου, όσο και ο κύριος Κουγιός. Με ήθελαν πολύ, το εκτίμησα αυτό και έτσι αποφάσισα να συνεχίσω την καριέρα μου στον Κολοσσό. Όμως, το κίνητρό μου είναι να ευχαριστιέμαι το παιχνίδι».

- Ποια είναι η άποψη σου για την ποιότητα και τον ανταγωνισμό της Betshop Basket League και τι μπορεί να καταφέρει ο Κολοσσός H Hotels την φετινή σεζόν;

«Φέτος, είναι από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Οι ομάδες έχουν ανεβάσει τα μπάτζετ τους και έχουν φέρει πολύ καλούς ξένους. Έτσι, είναι μικρές οι διαφορές πια. Αν εξαιρέσουμε τις πέντε-έξι πρώτες ομάδες, όλες μπορούν να νικήσουν παντού και μπορούν ακόμη να νικήσουν και τις μεγάλες ομάδες.

Σίγουρα, θα υπάρξουν εκπλήξεις φέτος. Από ‘κει και πέρα, ο Κολοσσός είναι μία σταθερή ομάδα τα τελευταία χρόνια. Θα θέλαμε να μπούμε στα playoffs. Είναι ένας στόχος και από ‘κει και πέρα βλέπουμε».