Πανελλήνιο Εφήβων: Το χάλκινο η ΔΕΚΑ 96-67 τον Ολυμπιακό

Η ΔΕΚΑ νίκησε στον μικρό τελικό 96-67 τον Ολυμπιακό 

Πανελλήνιο Εφήβων: Το χάλκινο η ΔΕΚΑ 96-67 τον Ολυμπιακό

Η ΔΕΚΑ πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Εφήβων στη Λάρισα, καθώς στον σημερινό μικρό τελικό επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 96-67.

Δεκάλεπτα: 23-23, 51-41, 71-54, 96-67

Διαιτητές: Γερακίνης, Μαραμής, Παζώλης

ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Καπετάκης 19(2), Στράντζαλης 2, Πατρίκης 19 (19ρ.), Νταραντάνας 2, Πούντος 10, Ιωαννίδης, Αμπάρκιολας, Σεκερτζής, Μουτάφης 11(1), Μητσιάνης 2, Λιοτόπουλος 25(3τρ., 11ασ.), Πασχαλίδης 6.

Ολυμπιακός (Τσαλδάρης): Παζιωτόπουλος 3(1) Αγγελόπουλος, Μαυραντζώτου, Παπασταύρου 5(1), Κουζούκας 8, Λαμπρόπουλος 5(1), Σπάρταλης 15 (10ρ.), Σαλταρίκος 2, Σαπλαούρας, Σεγκούρα 22(1), Σωτηρόπουλος 5, Γιακάι 2.

Δηλώσεις

Ιωσήφ Νικολαΐδης (προπονητής ΔΕΚΑ): «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί τα παιδιά ευχαριστήθηκαν το τουρνουά. Οι στιγμές που έζησαν θα τις θυμούνται για το υπόλοιπο της καριέρας, όποια καριέρα κάνει το κάθε παιδί. Θα ήθελα να ευχηθώ σε κάποια παιδιά που μόλις τελείωσαν το εφηβικό να αφοσιωθούν στα μαθήματά τους για να δώσουν τις πανελλήνιες εξετάσεις που έρχονται. Πάντα παίζουμε με περηφάνια, η ομάδα δουλεύει κάθε μέρα με περηφάνια και έτσι θέλουμε να παίζουμε».

Δημήτρης Τσαλδάρης (προπονητής Ολυμπιακού): «Ήταν μία σεζόν που σαν ομάδα είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, υπήρχαν παιχνίδια που παίξαμε πάρα πολύ καλά και υπήρχαν παιχνίδια που αδικήσαμε τον εαυτό μας, την εικόνα μας, την προσπάθειά μας. Προσπαθήσαμε να πείσουμε τα παιδιά γιατί οι πιο πολλοί από αυτούς είναι εν δυνάμει το αύριο του ελληνικού μπάσκετ, να τους γεμίσουμε με εμπειρίες, παραστάσεις, να τους δείξουμε το δρόμο, τι να αποφύγουν, τι να διορθώσουν, τι να κάνουν καλύτερα. Από εδώ και πέρα η 4η θέση σίγουρα δεν είναι κάτι που μας χαροποιεί, δεν είναι κάτι που το θέλαμε. Θέλαμε κάτι παραπάνω, γνωρίζοντας όμως τα όριά μας, γνωρίζοντας τις δυνατότητές μας, χωρίς να είμαστε αιθεροβάμονες και γνωρίζοντας ότι έχουμε έρθει εδώ ουσιαστικά με το τελευταίο τρίμηνο να έχουμε πολύ σημαντικές απουσίες τις οποίες προσπαθήσαμε και σε κάποιο βαθμό τις καλύψαμε. Παρόλα αυτά τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια, αλλά το μπάσκετ είναι έτσι, ο αθλητισμός είναι έτσι, ο πρωταθλητισμός είναι έτσι, γιατί κι εμείς στην κλίμακά μας κάνουμε πρωταθλητισμό. Δεν πρέπει να απογοητεύεσαι, πρέπει να έχεις πολύ κοντή μνήμη και πάντα πρέπει να προχωράς και να βελτιώνεσαι. Νομίζω ήταν ένα τουρνουά στο οποίο είδαμε καλά παιχνίδια. Ευελπιστώ ότι όσα παιδιά ήταν εδώ θα είναι σε μεγάλο βαθμό και σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν στην επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ».