Basket League: Αμείωτο το ενδιαφέρον την Κυριακή (29/1) με τρεις αναμετρήσεις

Από το PAOK Sports Arena θα αρχίσει να εξελίσσεται η δράση της δεύτερης μέρας της 14ης αγωνιστικής της Basket League.

Basket League: Αμείωτο το ενδιαφέρον την Κυριακή (29/1) με τρεις αναμετρήσεις

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα (29/1, 15:45, ΕΡΤ3) το Λαύριο Megabolt.

Ο Δικέφαλος προέρχεται, για πρώτη φορά στη σεζόν, από δύο διαδοχικές ήττες αφού έχασε εντός από το Περιστέρι bwin και εκτός έδρας από τον Άρη. Ως γηπεδούχος έχει απολογισμό τεσσάρων νικών σε έξι αγώνες σημειώνοντας 83,66 πόντους ενώ ως φιλοξενούμενος σημειώνει 76,57.

Η ομάδα της λαυρεωτικής είναι μία από τις τέσσερις που παραμένουν χωρίς εκτός έδρας νίκη, αφού έχει απολογισμό 0-6 παρότι έφτασε πολύ κοντά στην επιτυχία στα δύο τελευταία από αυτά τα παιχνίδια με τον Κολοσσό H Hotels και τον Προμηθέα. Μετά τις δύο νίκες του επί της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό και του Ιωνικού, το Λαύριο Megabolt μέτρησε τρεις διαδοχικές ήττες με διαφορές μέχρι τριών πόντων. Έχασε από τον Κολοσσό H Hotels με 90-87, από τον Προμηθέα με 74-71 και από τον Παναθηναϊκό με 84-86.

Ένα παιχνίδι που μπορεί να αποδειχτεί πολύ σημαντικό στη μάχη της «ουράς» της Basket League θα γίνει σήμερα (29/1, 17:00, ΕΡΤ Sports) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό με ρεκόρ 1-12 θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Carna που έχει ρεκόρ 3-10.

Η θεσσαλική ομάδα συμπλήρωσε ένα γύρο και τρεις μήνες χωρίς νίκη αφού μετράει 11 διαδοχικές ήττες, μετά από την επικράτηση της επί του Κολοσσού H Hotels για τον πρώτο γύρο. Στην Καρδίτσα έχει απολογισμό 1-5 με τον χειρότερο, εντός έδρας συντελεστή πόντων (-77) μεταξύ των 12 ομάδων της κατηγορίας. Σημειώνει 68,5 και δέχεται 81,33 κατά μέσο όρο.

Η ομάδα της Πάτρας από την άλλη πλευρά προέρχεται από πέντε διαδοχικές ήττες, από τις 10 Δεκεμβρίου όταν και έχασε στο τοπικό ντέρμπι από τον Προμηθέα, σε ένα σερί που την κράτησε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Είναι μία από τις τέσσερις που δεν έχουν γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης αφού έχει ρεκόρ 0-6. Ως φιλοξενούμενος ο Απόλλων Carna σημειώνει 65,16 και δέχεται 84,33 πόντους κατά μέσο όρο.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα ολοκληρωθεί (29/1, 19:15, ΕΡΤ3) η 14η αγωνιστική της Basket League με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη. Αμφότεροι προέρχονται από πολύ σημαντικές νίκες επί του Περιστερίου bwin και του ΠΑΟΚ mateco αντίστοιχα.

Με το καλάθι του Τόμας Ουόκαπ ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε την περασμένη Δευτέρα το αήττητο του, φεύγοντας με τη νίκη από το Περιστέρι. Ήταν η 13η του σε ισάριθμα παιχνίδια του φετινού Πρωταθλήματος και παράλληλα η 38η συνεχόμενη στην Basket League από τις 22 Νοεμβρίου 2021 όταν ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Από τότε οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν 19 συνεχόμενες, εντός έδρας νίκες. Το φετινό 6/6 του ΣΕΦ ήρθε για τον Ολυμπιακό με τις κορυφαίες εντός έδρας επιδόσεις τόσο στην επίθεση (95,66) όσο και στην άμυνα (66,83).

Ο Άρης έχει απολογισμό δύο νικών σε έξι εκτός έδρας παιχνίδια, έχοντας περάσει μόνο από τις έδρες της ΑΕΚ και του Ιωνικού. Είναι ωστόσο χαρακτηριστικό ότι, σε σχέση με τα εντός έδρας παιχνίδια του, ο Άρης είναι πιο παραγωγικός επιθετικά μακριά από το γήπεδο του αφού σημειώνει 78,16 πόντους έναντι των 74,57 που έχει σε αυτό. Η βασικότερη διαφορά όμως είναι στην άμυνα αφού ο Άρης δέχεται σχεδόν 14 πόντους περισσότερους όταν αγωνίζεται εκτός έδρας (82,16 έναντι 68,28).

Η βαθμολογία στην Basket League: