Παπαγιάννης: «Δεν λέω ότι είναι τελείως αδύνατο στην Ευρωλίγκα, αλλά…»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αναφέρθηκε στη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παπαγιάννης: «Δεν λέω ότι είναι τελείως αδύνατο στην Ευρωλίγκα, αλλά…»

Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Είναι πολύ σημαντικό, πέρυσι ο Αβδάλας φέτος, ο Σάμο, υπάρχει καλό πλάνο από πέρυσι, ξέρουν τα παιδιά τι θα αντιμετωπίσουν. Σήμερα ήταν καλή ευκαιρία, έδειξαν τι μπορούν να προσφέρουν, όχι άμεσα αλλά στο επόμενο διάστημα. Είναι πολύ μικροί. Με δουλειά και αφοσίωση θα πάνε καλά.

Εμείς σαν ομάδα κοιτάμε όποιον νέο παίκτη έχουμε να βελτιώνεται μέσα από τη προπόνηση και μετά να βγάζουν το καλύτερο στα εφηβικά που παίζουν. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται νέους παίκτες. Υπάρχει προσπάθεια.

Ξέραμε ότι έπρεπε να βγάλουμε ενέργεια, ήμασταν συγκεντρωμένοι, παίξαμε ελεύθερα, ήταν ελεύθερο το ματς, πρέπει να δουλέψουμε κάποια πράγματα. Ήταν μία εύκολη νίκη.

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε στο δεύτερο μέρος με τη Ζαλγκίρις. Δεν ήταν απλά η νίκη, αλλά η διαφορά. Ήταν πρωτόγνωρο, απίστευτο. Ο Λι κράτησε την ομάδα, αλλά και οι υπόλοιποι της πεντάδας. Αυτό που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορεί να γίνει και στα άλλα ματς αλλά από την αρχή.

Έρχεται δύσκολη διπλή αγωνιστική, θέλουμε να δείξουμε καλύτερη εικόνα, ανταγωνιστικότητα, θέληση και μαχητικότητα. Πλησιάζει και το Κύπελλο, θέλουμε να χτίσουμε από τώρα για αυτόν τον τίτλο.

Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος, ούτε ομαδικά ούτε ατομικά. Υπάρχουν ματς που κάναμε λάθη στο τέλος, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κάποια. Πρέπει να διαγράψουμε το παρελθόν, αλλά όχι να το ξεχάσουμε. Πρέπει να διορθώσουμε τα αρνητικά. Έχουμε ακόμα δύο στόχους, να είμαστε ειλικρινείς. Στην Ευρωλίγκα, είμαστε αρκετά κάτω, δεν λέω ότι είναι τελείως αδύνατο να γίνει, σίγουρα είναι όμως δύσκολο. Πάμε ματς με το ματς και όλα θα τα βρούμε».