ΠΣΑΚ: «Να μείνει φήμη η πρόταση για τους εφτά ξένους»

Την αντίθεση του στην αύξηση του αριθμού των ξένων αθλητών στη Basket League εξέφρασε ο ΠΣΑΚ.

ΠΣΑΚ: «Να μείνει φήμη η πρόταση για τους εφτά ξένους»

Με ανακοίνωση του στα social media ο Πανελλήνιος Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών πήρε θέση ενάντια στην αύξηση των ξένων αθλητών στις ομάδες της Basket League από έξη σε εφτά.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ του συνδέσμου μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Ανδρέας Γλυνιαδάκης και οι αντιπρόεδροι Λίνος Χρυσικόπουλος και Βαγγέλης Μάντζαρης.

Υπενθυμίζεται ότι θέση κατά της αύξησης έχει πάρει και ο Προμηθέας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, να παραμείνουν ως φήμες...

Ανδρέας Γλυνιαδάκης (πρόεδρος ΠΣΑΚ): "Ο ΠΣΑΚ συνεχίζει να είναι ενάντια σε ενδεχόμενη αύξηση των ξένων στα ρόστερ των ομάδων της Α1. Μια τέτοια κίνηση, όχι μόνο δεν θα φέρει τον κόσμο στα γήπεδα αλλά θα απομακρύνει και αυτόν που ήδη υπάρχει".

Λίνος Χρυσικόπουλος (α' αντιπρόεδρος ΠΣΑΚ): "Εμείς κάνουμε προσπάθειες τόσα χρόνια να μειωθούν οι ξένοι στο πρωτάθλημα της Α1 και τώρα ακούμε για αύξηση. Είναι παράλογο".

Βαγγέλης Μάντζαρης (β' αντιπρόεδρος ΠΣΑΚ): "Η ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ, δεν γίνεται με αύξηση των ξένων. Πως μπορεί να γίνει με τους Έλληνες καλαθοσφαιριστές αφανισμένους;".

Δημήτρης Βεργίνης (γενικός γραμματέας ΠΣΑΚ): "Τόσες ημέρες μιλάμε για το ισπανικό μοντέλο και να παραδειγματιστούμε. Το μόνο σιγουρο είναι, πως με αύξηση των ξένων, δεν γίνεται!".

Χάρης Γιαννόπουλος (ειδικός γραμματέας ΠΣΑΚ): "Μία ενδεχόμενη αύξηση των ξένων θα βλάψει το ελληνικό μπάσκετ. Πως θα δώσει κίνητρο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ;".

Φώτης Βασιλόπουλος (ταμίας ΠΣΑΚ): "Πρέπει να αφήσουν όλοι τα προσωπικά τους συμφέροντα και να κοιτάξουν μόνο το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Όσοι επιθυμούν αύξηση των ξένων, το μόνο σιγουρο είναι, πως δεν θέλουν το καλό του ελληνικού μπάσκετ".

Άκης Καλλινικίδης (μέλος ΔΣ ΠΣΑΚ): "Νομίζω πως όλοι οι φορείς πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν τι είναι το καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ. Να αντισταθούν σε οποιαδήποτε πίεση δέχονται από τις ομάδες".