ΕΣΑΚΕ: Σενάριο για επτά ξένους στο πρωτάθλημα

Ορατή είναι πλέον η αλλαγή για συμμετοχή επτά ξένων στις ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΕΣΑΚΕ: Σενάριο για επτά ξένους στο πρωτάθλημα

Στη τηλεδιάσκεψη που έγινε ανάμεσα σε ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ συζητήθηκε και προτάθηκε το σενάριο για αύξηση των ξένων στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, η πρόταση που έχει προκριθεί είναι η παρουσία επτά ξένων αθλητών στο ρόστερ των ομάδων, με δυνατότητα χρησιμοποίησης σε κάθε αγώνα των έξι εξ αυτών.

Με απλά λόγια, κάθε ομάδα θα έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται καλύτερα τους παίκτες της, καθώς μέχρι σήμερα, υπήρχε συγκεκριμένος αριθμός αλλαγών στο ρόστερ για το πρωτάθλημα.

Όλα αυτά, την ώρα που οι ομάδες ισχυρίζονται πως δεν θα επηρεαστεί η παρουσία και ο ρόλος των Ελλήνων αθλητών. Αυτή είναι η… θεωρία, καθώς θα χρειαστεί έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ, για να επισημοποιηθεί η πρόταση.

Ενδεικτική η κοινή ανακοίνωση ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ:

”Με συμφωνία σε κομβικούς άξονες και στόχευση την ειλικρινή συνεργασία για ένα υγιές επαγγελματικό πρωτάθλημα, ολοκληρώθηκε η πολύωρη τηλεδιάσκεψη της ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ.

Η πρόσκληση της Ομοσπονδίας είχε συγκεκριμένη ατζέντα και στη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων, υπήρξε γόνιμος διάλογος που οδήγησε σε ταύτιση με τους εκπροσώπους και των 12 ΚΑΕ.

Η οικονομική εξυγίανση των ΚΑΕ σε βάθος χρόνου ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα, με αποσαφήνιση των κανονισμών που ισχύουν από τη FIBA και την αποδοχή τους από όλους τους συμμετέχοντες, προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες στη συνέχεια.

Η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών ήταν ένα άλλο σημαντικό θέμα και η συζήτηση αφορούσε στις βασικές αρχές και σε πλάνο τριετίας, πάντα με γνώμονα το καλό των Εθνικών ομάδων.

Όπως συμφωνήθηκε, θα συσταθεί άμεσα κοινή ομάδα εργασίας για να προχωρήσει συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται για εκκρεμή θέματα και να επιλαμβάνεται πιθανών νέων που θα προκύπτουν”