Προμηθέας: Κατά των εφτά ξένων στη Basket League

Κατά της αύξησης των ξένων σε εφτά τάχθηκε η ΚΑΕ Προμηθέας μέσω του προέδρου της, Χρήστου Μήλα.

Προμηθέας: Κατά των εφτά ξένων στη Basket League

Αν και δεν έχει τεθεί ακόμα επίσημα το ζήτημα των εφτά ξένων στην Basket League, η πρόταση που έγινε στην κοινή συνδιάσκεψη ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ έχει «ανάψει φωτιές» στις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Θέση για το εν λόγω ζήτημα πήρε ο πρόεδρος του Προμηθέα, Χρήστος Μήλας, μιλώντας στην ΕΡΤ και τον «Κόσμο των Σπορ», ενημερώνοντας πως θα ζητηθεί στο αυριανό (29/9) ΔΣ, ενώ τοποθετήθηκε για τη διαιτησία αλλά και το Σούπερ Καπ και την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το θέμα των ξένων: «Επισήμως δεν έχει τεθεί ακόμη το θέμα για τους επτά ξένους. Θα συζητηθεί στο αυριανό ΔΣ. Είναι βασικό αίτημα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, να έχουν επτά ξένους και να παίζουν οι έξι. Η θέση του Προμηθέα θα είναι υπέρ της υπάρχουσας κατάστασης, να μην αλλάξει κάτι δηλαδή, γιατί θεωρούμε ότι δεν θα υπάρχει ισονομία στο πρωτάθλημα και γιατί δεν μπορούν αυτά τα πράγματα να αλλάζουν τελευταίες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν».

Για τη διαιτησία: «Ευσεβής πόθος θα ήταν η επαγγελματική διαιτησία. Όμως είμαστε ευχαριστημένοι, δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα πέρσι και νομίζω έτσι θα προχωρήσουμε και τη νέα σεζόν. Η ΕΟΚ έχει παρουσιάσει και ένα καινούριο σχέδιο που είναι πιο καλό».

Για το Σούπερ Καπ: «Είναι ο μοναδικός τίτλος που έχουμε πάρει. Παίζουμε με μια από τις πιο σπουδαίες ομάδες της Ευρωλίγκας, έχουμε πάρα πολύ δύσκολο ματς, αλλά εμείς πάντα μπαίνουμε στο γήπεδο για το καλύτερο δυνατό και πάντα πιστεύουμε στο καλύτερο».