Βεζένκοφ: Δικό του και το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της Basket League!

O Σάσα Βεζένκοφ εκτός από MVP του τελευταίου πρωταθλήματος αναδείχθηκε κι ο πλέον βελτιωμένος παίκτης της σεζόν μετά από ψηφοφορίες μεταξύ δημοσιογράφων, αλλά και του φίλαθλου κοινού.

Βεζένκοφ: Δικό του και το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της Basket League!

Διακρίσεων συνέχεια - σε προσωπικό επίπεδο - για τον Σάσα Βεζένκοφ που «εξαργυρώνει» την εκτυφλωτική του παρουσία του στον Ολυμπιακό της περασμένης περιόδου, τον οποίο βοήθησε να επιστρέψει στην κορυφή του Ελληνικού μπάσκετ (κατακτώντας το νταμπλ) αλλά και στο Final Four της Euroleague!

Ο Βούλγαρος διεθνής φόργουορντ μετά το βραβείο του MVP της Basket League για την σεζόν 2021/22 πήρε και αυτό του πιο βελτιωμένου παίκτη.

Βραβείο που προήλθε από την ετυμηγορία τόσο των δημοσιογράφων όσο και του φίλαθλου κοινού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Άλλη μια διάκριση προστίθεται στην συλλογή του Σάσα Βεζένκοφ για την παρουσία του στην Stoiximan Basket League της σεζόν 2021-22. Ο 27χρονος φόργουορντ του Ολυμιπακού κατέκτησε τον πρώτο τίτλο Πρωταθλήματος Ελλάδας (και Κυπέλλου) στην καριέρα του, αναδείχθηκε Stoiximan MVP του 30ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος και μέλος της Καλύτερης Πεντάδας, αλλά και Πιο Βελτιωμένος Παίκτης.

Ο Βεζένκοφ αναδείχθηκε πρώτος σε δύο ψηφοφορίες για τον Πιο Βελτιωμένο Παίκτη. Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο 27χρονος φόργουορντ συγκέντρωσε 11 ψήφους, ποσοστό 22,92%, ενώ δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Μωραΐτης του Περιστερίου Vitabiotics με 6 και ποσοστό 12,5%.

Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού, ο Βεζένκοφ πήρε το 17% των ψήφων και δεύτερος ήταν ο Όμηρος Νετζήπογλου του Άρη με 10,86%.

Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 13 ομάδων της Stoiximan Basket League ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» πήρε 2 ψήφους (7,6%), ενώ πρώτος ήταν ο Μωραΐτης με 5 (19,23%)».