Πανερυθραϊκός: Ανακοίνωσε τον Αλέξανδρο Σταματογιάννη

Ο Πανερυθραϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αλέξανδρου Σταματογιάννη

Πανερυθραϊκός: Ανακοίνωσε τον Αλέξανδρο Σταματογιάννη

Ο Πανερυθραϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς με τις μικρές Εθνικές, Αλέξανδρου Σταματογιάννη, ο οποίος θα ενισχύει τη φροντ λάιν της ομάδας.

Γεννημένος στη «μπασκετομάνα» Θεσσαλονίκη, ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ/σέντερ του Πανερυθραϊκού (23χρ., 2,04μ.), ο οποίος είναι διεθνής με τις Εθνικές Εφήβων (U18) και Νέων Ανδρών (U20), ξεκίνησε το μπάσκετ στις Ακαδημίες του Ηρακλή, με τον οποίο συνέχισε να αγωνίζεται και σε επίπεδο Ανδρών για δύο χρόνια (Α2), μέχρι το 2016, στις πρώτες σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας. Επόμενος σταθμός του Σταματογιάννη και πάλι στη συμπρωτεύουσα, αυτή τη φορά με τη φανέλα του Ανατόλια (Β' Εθνική), όπου παρέμεινε από το 2016 μέχρι το 2018, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, οι οποίες αποτέλεσαν το «εισιτήριο» για την επιστροφή του στο Πρωτάθλημα της Α2, παίρνοντας μεταγραφή για την Καβάλα, σε ηλικία 20 ετών (4π. κατά μ.ό.).

Έπειτα από ένα χρόνο παρουσίας στους «αργοναύτες», μεταγράφηκε στο Αγρίνιο, πρωταγωνιστώντας στην ιστορική πρώτη συμμετοχή της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας στην Α2 (9π., 6,5 ριμπ., 56,1% δίπ.). Την περασμένη σεζόν (2019-2020) πραγματοποίησε το μεγαλύτερο άλμα της έως τώρα καριέρας του, αφού το Λαύριο «επένδυσε» σε αυτόν, δίνοντάς του την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Basket League, ενώ στα μέσα της χρονιάς μεταπήδησε ως δανεικός στον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου, «γράφοντας» συνολικά στη μεγάλη κατηγορία 14 συμμετοχές.