Πρίφτης για Βεζένκοφ: "Οξυδερκής και πάντα πιο ώριμος από την ηλικία του"

Ο Δημήτρης Πρίφτης ανέλαβε τον Άρη το 2014 και με την δική του καθοδήγηση ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αναδείχθηκε σε ηλικία 19 ετών πρώτος σκόρερ, δεύτερος ριμπάουντερ και πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος.

Πρίφτης για Βεζένκοφ: "Οξυδερκής και πάντα πιο ώριμος από την ηλικία του"

Ο Έλληνας τεχνικός της Ούνιξ Καζάν μίλησε στο fosonline.gr για το νέο παίκτη του Ολυμπιακού, αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του εντός και εκτός παρκέ.

“Βασικό του χαρακτηριστικό είναι η εξυπνάδα και η αντίληψη. Αντιλαμβάνεται το παιχνίδι σε πολύ μεγάλο βαθμό σε ότι αφορά στο διάβασμα και δεν χρειάζεται να του πεις κάτι δεύτερη φορά στη τακτική. Είναι οξυδερκής.

Βασικό χαρακτηριστικό του αγωνιστική είναι η επίθεση. Το μακρινό σουτ είναι το μεγάλο του όπλο. Σουτάρει με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση ακόμα κι όταν είναι σε κακή μέρα… Έχει πλήρες παιχνίδι με πρόσωπο στο καλάθι, καθώς μπορεί πολύ εύκολα να διεισδύσει και μπορεί να διαβάσει τις πάσες, πως διαμορφώνονται οι βοήθειες της άμυνας και να αποφασίσει ανάλογα…

Έχει εξαιρετική αίσθηση στον αιφνιδιασμό, για να τελειώσει φάσεις, πολύ γρήγορα χέρια στα τελειώματα, στην υποδοχή και να βάλει εύκολο καλάθι, μπορεί να παίξει δύο θέσεις και “4” και “3”.

Σε ότι αφορά στην άμυνα, δεν είναι εξαιρετικά αθλητικός, αν και έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση τα τελευταία χρόνια και σε αυτό το κομμάτι, ώστε να μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο. Το γεγονός ότι είναι πολύ οξυδερκής και έχει το στοιχείο της πρόβλεψης σε ότι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο, μπορεί να τον κάνει ιδιαίτερα αποτελεσματικό και αμυντικά.

Κάτι ακόμα πολύ χαρακτηριστικό του είναι η πολύ καλή αίσθηση του ριμπάουντ και αμυντικό και επιθετικό. Έχει ένστικτο στο ριμπάουντ.

Σαν “3” μπορεί να λειτουργήσει από το λόου ποστ και σαν δημιουργός και για να σκοράρει”.

Για τον Βεζένκοφ εκτός παρκέ, ο Πρίφτης σχολίασε: “Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, πολύ καλός συμπαίκτης και πολύ συνεργάσιμος. Θα ταιριάξει εξαιρετικά στο στιλ παιχνιδιού του Μπλατ, που στηρίζεται στη ταχύτητα, στη κίνηση μακριά από τη μπάλα και εμπιστεύεται και το ένστικτο των παικτών.

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με πίεση και απαιτήσεις, νομίζω ότι η πρότερη εμπειρία του στον Άρη που επίσης έχει πίεση και είχε πρωταγωνιστικο ρόλο - γιατί στη Μπαρτσελόνα ίσως δεν βίωσε αυτή τη πίεση αφού δεν είχε ρόλο βασικού - είναι κάτι που θα το βοηθήσει. Αυτό που πάντα έλεγα όταν ήμασταν στον Άρη είναι πως ήταν πιο ώριμος από την ηλικία του”.