ΕΣΑΚΕ: «Να σταματήσει ο ΠΣΑΚ την διχαστική πολιτική»

Επίθεση στο συνδικαλιστικό όργανο των παικτών εξαπέλυσαν οι ομάδες της Basket League με αφορμή τις πληροφορίες για ενδεχόμενη αύξηση των ξένων παικτών στο πρωτάθλημα

ΕΣΑΚΕ: «Να σταματήσει ο ΠΣΑΚ την διχαστική πολιτική»

Ο ΕΣΑΚΕ απάντησε στην τοποθέτηση του ΠΣΑΚ με μια «σκληρή» ανακοίνωση καλώντας τους παίκτες να σταματήσουν τον διχαστικό λόγο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε κατέστησε σαφές πως στην ΓΣ της λίγκας στις 21 Ιουλίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την ενδεχόμενη αύξηση των ξένων στην Basket League.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, στην οποία τονίζεται πως ο Σύνδεσμος και η Basket League είναι υπέρ του Έλληνα παίκτη και της Εθνικής Ομάδας:

«Ο ΕΣΑΚΕ διαπνέεται από πνεύμα συνεργασίας με όλους τους φορείς του ελληνικού μπάσκετ και σε αυτό το πλαίσιο αποδέχθηκε το αίτημα του ΠΣΑΚ για συνάντηση των προέδρων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο πλευρών.

Στην συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ και την Stoiximan Basket League σε καλό κλίμα.

Μετά λύπης μας, ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι μετά την συνάντηση ο ΠΣΑΚ έχει αποδοθεί σε έναν αγώνα για να αποτρέψει την αύξηση των ξένων στο Πρωτάθλημα μας, χωρίς, όμως, να έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση.

Στην συνάντηση μας ξεκαθαρίσαμε προς τον ΠΣΑΚ ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ στις 21 Ιουλίου για τους κανονισμούς του νέου Πρωταθλήματος.

Η προσπάθεια του ΠΣΑΚ να δημιουργήσει εντυπώσεις είναι ατυχής. Γιατί δεν είναι «μονοπώλιο» του ΠΣΑΚ το ενδιαφέρον για την Εθνική ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ.

Ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ της Stoiximan Basket League στηρίζουν με πολλούς και ποικίλους τρόπους τον Έλληνα μπασκετμπολίστα και ασφαλώς την Εθνική ομάδα. Γι’ αυτό θα συνιστούσαμε στον ΠΣΑΚ να σταματήσει να ασκεί διχαστική πολιτική και να απειλεί ότι θα βρεθούμε απέναντι. Εάν συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο ζημιωμένοι θα βγουν και οι Έλληνες μπασκετμπολίστας και το ελληνικό μπάσκετ εν γένει».