Γιατράς για Προμηθέα: «Για αυτό επέλεξα να φύγω, τιμή για την Πάτρα να έχει δύο ομάδες»

Ο Μάκης Γιατράς παραχώρησε συνέντευξη, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του να αποχωρήσει ξαφνικά από την τεχνική ηγεσία του Προμηθέα, με τον οποίο τα πήγε περίφημα. 

Γιατράς για Προμηθέα: «Για αυτό επέλεξα να φύγω, τιμή για την Πάτρα να έχει δύο ομάδες»

«Ένιωσα ότι δεν είχα να προσφέρω κάτι άλλο στην ομάδα και έτσι αποφάσισα να φύγω. Ο κύκλος είχε κλείσει», δήλωσε ο Μάκης Γιατράς στην ΕΡΑσπορ 101,8.

Ο καταξιωμένος τεχνικός τόνισε επίσης πως «η διοίκηση αγαπάει την ομάδα, την νοιάζεται και δείχνει πάντα εμπιστοσύνη στους προπονητές», ενώ σε ότι αφορά το μέλλον του είπε πως «ξέρω τι θέλω να κάνω, δεν βιάζομαι, δεν μπορώ όμως να ανακοινώσω τίποτα ακόμα».

Μεταξύ άλλων ο Μάκης Γιατράς μίλησε:

Για τον λόγο που σταμάτησε από τον Προμηθέα Πάτρας: «Επειδή την ομάδα την αγαπάω και είναι οικογένεια μου, είχα νιώσει από καιρό και όχι την μέρα που ανακοίνωσα την αποχώρησή μου, ότι δεν είχα να προσφέρω κάτι άλλο στην ομάδα. Είχα δώσει όλο μου το σώμα και όλη μου την ψυχή και πίστευα πως αν συνέχιζα θα έκανα κακό στον σύλλογο. Για αυτό επέλεξε να φύγω».

Για την "μετά Γιατρά" εποχή στον Προμηθέα και τον Λουίς Κασιμίρο: «Τις ομάδες τις κάνουν οι διοικήσεις και αυτή του Προμηθέα αγαπάει την ομάδα και ασχολείται όλη μέρα με αυτή. Η ομάδα ξέρει τι να κάνει και πως να προχωρήσει. Νομίζω πως όταν μία συνταγή είναι επιτυχημένη δεν χρειάζεται να αλλάξεις πολλά πράγματα.Πήρε έναν καταξιωμένο προπονητή, τον Λουίς Κασιμίρο, ένα μεγάλο όνομα που προέρχεται από το ισπανικό πρωτάθλημα.

Δεν γνωρίζω πως έγινε η προσέγγιση, αλλά είναι μεγάλη τιμή και για τον Προμηθέα και για το ελληνικό μπάσκετ να έρχεται ένας καταξιωμένος προπονητής με τόσες επιτυχίες σε μία λίγκα που όλοι λένε πως είναι η καλύτερη στην Ευρώπη. Για να τον προσεγγίζει ο Προμηθέας σημαίνει πως έχει μεγάλους στόχους, έχει φιλοδοξίες και είναι έτοιμος για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Η ομάδα δείχνει εμπιστοσύνη στους προπονητές, τους δίνει χώρο για να δουλέψουν και νομίζω πως ο Προμηθέας θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει ευχάριστα».

Για το επόμενα επαγγελματικά βήματά του: «Τώρα ξεκουράζομαι και σκέφτομαι τι θα κάνω από εδώ και πέρα, χωρίς να βιάζομαι όμως. Ξέρω τι θέλω, είμαι συνειδητοποιημένος. Αν μπορέσω να βρω αυτό που θέλω καλώς, αν δεν μπορέσω δεν θα χάσει και τίποτα το μπάσκετ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι που να με ενδιαφέρει, κάτι που να μου δίνει το κίνητρο να ασχοληθώ. Δεν μιλάω μόνο οικονομικά. Σίγουρα σκέφτομαι το εξωτερικό, έχω στο μυαλό μου κάτι που θέλω να κάνω και αν το βρω θα το κάνω. Αν όχι, δεν θα συνεχίσω. Δεν θα πάω κάπου απλά για να κάνω τον προπονητή και να είμαι στον χώρο. Εγώ το βλέπω πιο ρομαντικά το μπάσκετ και όπου πηγαίνω δίνω την ψυχή μου. Δεν έχει να κάνει με το οικονομικό».

Για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΕΟΚ: «Δεν ήθελα να πάρω θέση όσο ήμουν στην ομάδα γιατί ο κ. Λιώλιος είναι υποψήφιος πρόεδρος και θα έλεγαν ότι κάνω για να τα πηγαίνω καλά και πως "γλείφω". Τώρα μπορώ να μιλήσω και έχω να πω πως ο κ. Λιώλιος είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η συνεργασία και είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει να κερδίσει τίποτα από το μπάσκετ. Περισσότερο ασχολείται με τις ακαδημίες και το ερασιτεχνικό μπάσκετ, παρά με την ΚΑΕ. Έχει όραμα. Αν μπορέσουν όλοι να συνεργασθούν θα ήταν το ιδανικό και αυτή πιστεύω θα είναι η πρόθεση του κ. Λιώλιου. Μόνο να κερδίσει έχει το μπάσκετ από αυτόν».

Τέλος, ο Μάκης Γιατράς αναφέρθηκε και «για το ευχάριστο γεγονός», όπως το αποκάλεσε τη συνύπαρξη στην Basket League του Προμηθέα με τον Απόλλωνα: «Είναι τιμή για την πόλη μας να έχει δύο ομάδες στην κατηγορία. Νομίζω πως η συνύπαρξη θα βοηθήσει και τις δύο ομάδες. Ο υγιής ανταγωνισμός είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Ο Προμηθέας είναι μια νέα ομάδα, ενώ με τον Απόλλωνα μεγαλώσαμε και χάρη σ αυτόν είδαμε μεγάλους παίκτες στην Πάτρα. Μόνο καλό μπορούμε να πούμε πως θα κάνει στο μπάσκετ της πόλης η συνύπαρξη των ομάδων».