Σπανούλης: Οι καλύτερες στιγμές του με τον Ολυμπιακό (vid)

Με αφορμή την απόσυρση του Βασίλη Σπανούλη από την ενεργό δράση το fosonline.gr θυμάται μερικές από τις καλύτερες στιγμές του στον Ολυμπιακό

Σπανούλης: Οι καλύτερες στιγμές του με τον Ολυμπιακό (vid)

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ η απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Επίσημο: Αποσύρθηκε ο Σπανούλης!

Ο Έλληνας γκαρντ σύνδεσε το όνομα του με τις μεγάλες επιτυχίες του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια καθώς αποτελούσε αδιαμφισβήτητα τον ηγέτη της ομάδας του Πειραιά.

Αποθέωση Σπανούλη από Παναθηναϊκό, Μακάμπι, Μπασκόνα και ΕΟΕ: «Θρύλος, ηγέτης, νικητής!»

Οι δύο συνεχόμενες κατακτήσεις της EuroLeague, η αξέχαστη εμφάνιση του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο final four και τα δύο buzzer beater στους τελικούς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, είναι μερικά από τα γεγονότα που έχουν χαραχθεί στη μνήμη των φίλων του Ολυμπιακού.

Αγγελόπουλοι για Σπανούλη: «Είναι μια στιγμή από αυτές που αρνείσαι να δεχτείς ότι θα έρθουν»

Όλα όμως ξεκίνησαν το 2010 τότε που ο Σπανούλης αποφάσισε να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να έρθει στο μεγάλο λιμάνι. Γνωρίζοντας τις αντιδράσεις του φίλαθλου κοινού ο ίδιος κατάφερε να κάνει από την αρχή τη διαφορά και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου.

Οι μεγάλες επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν αφού το 2012 η ομάδα του Πειραιά έκανε το ακατόρθωτο, αυτό που δεν πίστευε κανείς από την αρχή της σεζόν. Κατέκτησε την EuroLeague υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς και με μαέστρο τον αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Γιώργο Πρίντεζη για να χαρίσει στο τέλος τον τίτλο στην ομάδα των υπερβάσεων. Σε εκείνο το final four ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης κατέκτησε τον τίτλο του MVP.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την περασμένη σεζόν οι Πειραιώτες έχοντας στην τεχνική ηγεσία τον Γιώργο Μπαρτζώκα έκαναν το back to back. Τα συνεχόμενα τρίποντα του «Kill Bill» στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξαν το δρόμο για την παραμονή του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης. Μάλιστα και σε εκείνο το final four αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Ολυμπιακό καθώς δεν κατέκτησε άλλο ευρωπαϊκό τίτλο, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν και πάλι να κάνουν τη διαφορά πηγαίνοντας στο final four. Στον ημιτελικό του 2015 οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Σπανούλη να ολοκληρώνει δίχως πόντο το πρώτο ημίχρονο. Στην τέταρτη περίοδο όμως και την στιγμή που η μπάλα έκαιγε, εκείνος έκανε το βήμα μπροστά και με συνεχόμενους πόντους χάρισε την πρόκριση στον τελικό.

Ίδιο σχεδόν το σενάριο και στον ημιτελικό του 2017 πάλι κόντρα στους Ρώσους. Με σπουδαίες επιθετικές πρωτοβουλίες ο αρχηγός του Ολυμπιακού ηγήθηκε της ομάδας, η οποία στο τέλος έφτασε στον τελικό.

Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, ο σπουδαίος γκαρντ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου το 2012 και στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, ενώ αξέχαστες ήταν και οι εμφανίσεις του στην τελική φάση του 2016. Με δικό του buzzer beater ο Ολυμπιακός ισοφάρισε αρχικά σε 1-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χάρισε στη συνέχεια τον τίτλο στους «ερυθρόλευκους».

Η έλευση του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό άλλαξε άρδην την ιστορία του πειραϊκού συλλόγου και δίκαια πλέον αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο της ομάδας αλλά και του ίδιου του ελληνικού μπάσκετ.

Μεταξύ άλλων ο εμβληματικός αρχηγός των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή των πρώτων σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague και σε εκείνη με τις περισσότερες ασίστ. Την ίδια θέση κατέχει και στις αντίστοιχες κατηγορίες της Basket League.

Θυμηθείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Σπανούλη στον Ολυμπιακό:

Final four 2012:

Final four 2013:

Τα highlights από τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2015):

Τα highlights από τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2017):

Τα δύο buzzer beater στους τελικούς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό (2016):

Mερικές από τις καλύτερες στιγμές του Σπανούλη στον Ολυμπιακό: