Ολυμπιακός: Bλέπει Κάρτερ και Λούντζη

Ο Ολυμπιακός δεν κοιτάζει μόνο παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας, ενδιαφέρεται και για αθλητές με ταλέντο και προοπτική από το ελληνικό πρωτάθλημα - Ρίχνει ματιές σε Κάρτερ και Λούντζη. 

Ολυμπιακός: Bλέπει Κάρτερ και Λούντζη

Η αλήθεια είναι πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσον αφορά το κομμάτι των μεταγραφών για φέτος το καλοκαίρι είχε ξεκαθαρίσει τα εξής: πως η ομάδα θα προχωρήσει με τη φιλοσοφία να αποκτήσει παίκτες με βασικό χαρακτηριστικό την πείρα σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Μπασκετμπολίστες έτοιμους δηλαδή, από το πάνω ράφι, οι οποίοι θα διαθέτουν ποιότητα και γνώση από το υψηλότερο επίπεδο. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, οι Πειραιώτες κοίταξαν παίκτες όπως τους Τζοκ Λαντέιλ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Μουσταφά Φολ και Τάιλερ Ντόρσεϊ. Βέβαια, παρουσιάστηκαν δυσκολίες.

Παράλληλα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν τις περιπτώσεις κι άλλων παικτών, με διαφορετική φιλοσοφία. Δηλαδή όχι μόνο αθλητές που έχουν πείρα σε επίπεδο Ευρωλίγκας αλλά και παίκτες με ταλέντο και προοπτική, οι οποίοι έχουν δείξει καλά δείγματα γραφής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το αν ο Ολυμπιακός τούς κοιτάζει για μία επιπλέον στήριξη των πρωτοκλασάτων παικτών ή αν απλά ο πήχης έχει... πέσει, αυτό θα φανεί στην πράξη.

Είναι γεγονός, λοιπόν, πως στο μεγάλο λιμάνι εξετάζουν την περίπτωση του Αμερικανού γκαρντ του Λαυρίου Τάισον Κάρτερ (1,93 μ.), ο οποίος είναι 23 ετών (14/1/1998). Έχει κάνει καταπληκτική σεζόν με το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη, έχοντας μέσον όρο 13.7 πόντους, με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (53.7% δίποντα, 51.9% τρίποντα), συν 2.4 ασίστ και 1.2 κλεψίματα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αγωνιζόμενος για 26 λεπτά μέσον όρο. Η αλήθεια είναι πως ο παίκτης τα έχει πάει εξαιρετικά σε καταστάσεις που λειτούργησε υπό πίεση, καταφέρνοντας να νικήσει με το Λαύριο ισχυρότερες ομάδες, δείχνοντας χαρακτήρα αλλά και προοπτική. Βέβαια, άλλο πράγμα η Μπάσκετ Λιγκ και άλλο η Ευρωλίγκα. Το σίγουρο βέβαια είναι πως είναι μία προσιτή οικονομικά λύση. Είναι παίκτης-στοίχημα.

Παράλληλα, στον Ολυμπιακό κοιτάζουν και την εξέλιξη του Μιχάλη Λούντζη. Του 23χρονου (4/8/1998) γκαρντ (1,98 μ.) του Προμηθέα, ο οποίος φέτος κάνει μία αρκετά καλή σεζόν, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης. Στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Λαύριο και Παναθηναϊκό, ενώ διακρίθηκε και με τις μικρές εθνικές μας ομάδες. Η καριέρα του από ένα σημείο και μετά... έπεσε, αλλά το παιδί είναι γεγονός πως έχει σημειώσει άνοδο. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε μέσον όρο 7.1 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ. Μία κίνηση που αναμένεται να προχωρήσει, μόνο στο ενδεχόμενο που οι Πειραιώτες επιστρέψουν στην πρώτη κατηγορία.

Έχει «παγώσει» του Ντόρσεϊ

Οι συζητήσεις με τον ατζέντη αλλά και τον ίδιο τον Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν σε καλό δρόμο. Υπήρχε μία συγκρατημένη αισιοδοξία. Από τη στιγμή, όμως, που ο ομογενής γκαρντ πήρε την ελευθερία του από τη Μακάμπι και επέστρεψε στις ΗΠΑ άλλαξε ρότα. Έχει στείλει μήνυμα πως προτεραιότητά του είναι να επιστρέψει στο ΝΒΑ και έχει ζητήσει χρόνο.

Γενικότερα, πλέον, δεν δείχνει το ίδιο ζεστός να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Πειραιώτες τού έχουν καταθέσει μία εξαιρετική προσφορά από οικονομικής πλευράς, αλλά το θέμα έχει «παγώσει». Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν υπομονή, γιατί είναι ένας παίκτης που διαθέτει ένα θελκτικό πακέτο (ελληνικό διαβατήριο, πείρα σε Ευρωλίγκα, ποιότητα), αλλά δεν θα περιμένουν και πολύ τον ομογενή γκαρντ.