«Δεν πουλάω σταριλίκι, είμαι στρατιώτης του Ολυμπιακού»

Τι είπε ο Βασίλης Σπανούλης για την ανανέωση του συμβολαίου του, τη σχέση του με τους Αγγελόπουλους και τον ρόλο που θα έχει την προσεχή σεζόν στο παρκέ.

«Δεν πουλάω σταριλίκι, είμαι στρατιώτης του Ολυμπιακού»

Περιχαρής βγήκε ο Βασίλης Σπανούλης από το ραντεβού του με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, κατά το οποίο οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους και για την επόμενη σεζόν. Στις δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο αρχηγός του Ολυμπιακού τόνισε τα εξής:

Για την ανανέωση και τη σχέση του με τους Αγγελόπουλους: «Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ"στους προέδρους για όλα όσα έχουν κάνει για μένα. Δεν υπάρχουν πολλοί που να το έχουν πετύχει όλα αυτά στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και σεβασμός. Η σχέση μας πλέον έχει πάει σε άλλο επίπεδο, είναι οικογενειακή. Αυτό είναι εκτός γηπέδου, εντός αυτού επιδιώκουμε να έχουμε πρώτο τον Ολυμπιακό.

Υπάρχουν φυσικά κι οι δύσκολες στιγμές, αλλά αν αναλογιστούμε το μπάτζετ που έχει η ομάδα τα τελευταία επτά χρόνια και αυτά που έχει πετύχει, δεν θα βρείτε πολλές ομάδες στο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ να έχουν πετύχει τέτοια πράγματα. Όπως είπα και πριν, η σχέση μας είναι τέτοια που έχει ξεπεράσει το καθαρά αθλητικό κομμάτι. Έχει πάει σε ανθρώπινο και οικογενειακό επίπεδο. Μιλήσαμε αρκετά για πράγματα που αφορούν την ομάδα, που θα μείνουν μεταξύ μας. Γι αυτό μείναμε παραπάνω στο ραντεβού».

Για τη διάρκεια του συμβολαίου του: «Δεν έχει σημασία αυτό. Είτε είναι ένα ή δύο ή τρία χρόνια, είναι το ίδιο για μένα. Όταν λες ότι έχεις οικογενειακή σχέση με κάποιον, κάθεσαι και συζητάς μαζί του. Πάλι εδώ θα είμαστε, ανάλογα με το πώς θα πάει το πράγμα για να μιλήσουμε και του χρόνου. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ανανεώσαμε, όχι η χρονική διάρκεια του συμβολαίου».

Για τον ρόλο του στην ομάδα την προσεχή σεζόν: «Ο ρόλος μου είναι να βοηθάω να έρχονται οι νίκες. Τους ρόλους εντός παρκέ τους καθορίζει ο προπονητής, όχι εγώ. Δεν κάνω εγώ κουμάντο στον Ολυμπιακό, γιατί έχουν γραφτεί κι αυτές οι χαζομάρες. Υπάρχουν και κάποιοι κακεντρεχείς που έχουν γράψει πως εγώ αποφασίζω. Θέλω να είμαι εδώ για να βοηθάω. Όλα εξαρτώνται από τον προπονητή, ο παίκτης δεν λέει κάτι. Ο προπονητής βάζει τα θεμέλια, σε συνεργασία με τη διοίκηση για να φτιάξουν την ομάδα που ονειρεύονται».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το μέλλον του: «Αυτή την στιγμή είμαι παίκτης, το σώμα μου είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Κάνω πάρα πολλές θυσίες για να έχω το σώμα μου σε αυτή την κατάσταση. Αυτό που κοιτάζω είναι να είμαι στρατιώτης του Ολυμπιακού, δεν πουλάω σταριλίκι. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και θέλει να κερδίζει».