Αυτός είναι ο σέντερ που «βλέπει» ο Μπλατ (vid)

Ο Τζαμέλ ΜακΛίν αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να τσεκάρουν τον Ματίας Λεσόρτ για να τον αντικαταστήσουν.

Αυτός είναι ο σέντερ που «βλέπει» ο Μπλατ (vid)

O Ματίας Λεσόρτ είναι 23χρονος σέντερ που βλέπει τον «κόσμο» από τα 2 μέτρα και 6 εκατοστά (2.06μ.). Την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε την «παρθενική» του παρουσία στα γήπεδα της EuroLeague, αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου. Στην κορυφαία διασυλλογική μπασκετική διοργάνωση, ο Λεσόρτ είχε μέσο όρο 8,5 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 0,8 ασίστ, 1,7 λάθη και 0,7 τάπες.

Ο Γάλλος καλαθοσφαιριστής δεσμεύεται με συμβόλαιο από τον σέρβικο σύλλογο, το οποίο ωστόσο περιέχει ρήτρα αποδέσμευσης. Παρόλα αυτά ο Λεσόρτ δεν είναι το μόνο όνομα που φιγουράρει στη λίστα των Πειραιωτών για την αντικατάσταση του ΜακΛίν, με το κασέ του να είναι ιδιαίτερα... αλμυρό αλλά όχι και απαγορευτικό.

To 2017 o Λεσόρτ επιλέχθηκε από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς στο δεύτερο γύρο του ντραφτ του NBA (50η θέση) , ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στις Σαλόν και Ναντέρ από την πατρίδα του.