Η ανθρωποφαγία δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έχασε τον πέμπτο τελικό και κατά συνέπεια το πρωτάθλημα και με το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών ξεκίνησε η ανθρωποφαγία...

Η ανθρωποφαγία δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό

Είναι δεδομένο ότι όταν μια ομάδα δεν κάνει καλή χρονιά, οι οπαδοί της ζητάνε τα... κεφάλια όσων θεωρούν υπεύθυνους για την αποτυχία. Ειδικά στην Ελλάδα αυτό γίνεται συνήθως σε υπερθετικό βαθμό.

Κάπως έτσι συνέβη και με τους οπαδούς του Ολυμπιακού μετά το χαμένο πρωτάθλημα στο μπάσκετ. Η ομάδα πήγε στο ΟΑΚΑ για να παίξει τον τελικό των τελικών, όμως δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ειδικές απαιτήσεις του αγώνα. Τόσο σε αυτές που είχαν μελετηθεί και αναλυθεί από το τεχνικό τιμ, όσο και σε αυτές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του ματς.

Το δεύτερο μέρος ήταν καταστροφικό για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι έχουν μεγάλε μερίδιο ευθύνης για την ήττα τους. Τόσο ο κόουτς Σφαιρόπουλος, όσο και οι παίκτες του έκαναν λάθη. Πολλά λάθη. Όμως έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για να ασχοληθούμε με αυτά. Άλλωστε η σεζόν ολοκληρώθηκε και πλέον δεν έχει νόημα να βιαστούμε να γράψουμε τις τεχνικές αναλύσεις του game 5, αφού δεν υπάρχει άλλος αγώνας μπροστά μας.

Εκεί που θα σταθούμε σήμερα είναι στην ανθρωποφαγία που παρατηρείται στα social media τις τελευταίες ώρες. Έξαλλοι οπαδοί ζητούν την άμεση απόλυση του κόουτς Σφαιρόπουλου, αφού όπως υποστηρίζουν είναι «λίγος» για τον Ολυμπιακό.

Αρχικά να συμφωνήσω κι εγώ με τη σειρά μου ότι τη φετινή σεζόν ο κόουτς υπέπεσε σε λάθη που κάποια από αυτά κόστισαν στην ομάδα. Όμως αυτό, απέχει πολύ από την ισοπέδωση που παρατηρείται, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν προπονητή που έχει πάρει δύο πρωταθλήματα και έχει παίξει δύο τελικούς Euroleague, άρα κάτι θα έχει κάνει κι αυτός καλά στην καριέρα του.

Έπειτα, να θυμίσω σε κάποιους οπαδούς που σήμερα κοπανιούνται για τον Σφαιρόπουλο, ποια ομάδα υποστηρίζουν. Μια ομάδα που βγάζει υγεία εδώ και πολλά χρόνια. Μια ομάδα που έχει αναγκάσει πολλές φορές την Ευρώπη να υποκλιθεί στα πόδια της. Μια ομάδα που η διοίκησή της δεν παίρνει ποτέ αποφάσεις εν θερμώ.

Αν μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα λόγια του προπονητή τόσο μετά το τέλος του ματς, όσο και στη συνέντευξη Τύπου, μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν από το λιμάνι. Εδώ που τα λέμε με δύο συνεχόμενες σεζόν χωρίς τίτλο δεν θα είναι και καμία τρομερή έκπληξη αυτό. Όμως όπως είπε και ο ίδιος ο Σφαιρόπουλος, πρώτα θα συναντηθεί με τη διοίκηση, θα μιλήσουν, θα δουν όλες τις παραμέτρους της συνεργασίας τους κι έπειτα θα παρθούν αποφάσεις.

Έτσι έμαθε να πορεύεται αυτός ο σύλλογος και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, θα παραμείνει πιστός στις Αρχές και στις Αξίες του που τον μετέτρεψαν σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Άλλωστε, όπως είπαμε και στην αρχή, πλέον δεν υπάρχει λόγος για βιασύνες. Η σεζόν μόλις τέλειωσε. Και η ανθρωποφαγία έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι λίγο άδικο αυτό και θα πρέπει το διαζύγιο να ανακοινωθεί (αν ανακοινωθεί) με τον τρόπο που μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. Χωρίς βιασύνες, χωρίς αφορισμούς, χωρίς ισοπεδωτικές ανακοινώσεις.

ΥΓ. Η ευθύνη για τη σημερινή ήττα βαραίνει τους πάντες στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Έπρεπε να κάνουν πράξη τα λόγια τους και να σηκωθούν να φύγουν στο ημίχρονο.

ΥΓ1. Όταν νομιμοποιείς τη ζούγκλα, θα πρέπει να ξέρεις και πως να αποφεύγεις τις κακοτοπιές της. Ο Ολυμπιακός πιάστηκε αδιάβαστος.

ΥΓ2. Ο μοναδικός προπονητής που έφυγε βιαστικά από τον Ολυμπιακό ήταν ο Μπαρτζώκας. Ο πρώτος έλληνας προπονητής που σήκωσε Ευρωλίγκα. Θυμηθείτε το γιατί...

ΥΓ3. Η τρίτη περίοδος φέτος ήταν η χειρότερη στα ματς του Ολυμπιακού. Σήμερα ήταν και των διαιτητών που ξαφνικά άρχισαν να τα βλέπουν όλα «πράσινα».

ΥΓ4. Στο τέλος της κάθε ημέρας, όση πίκρα και να υπάρχει για κάθε αποτέλεσμα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο δεν είναι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μας. Μια την έχουμε, ας μην αναλωνόμαστε με τόσο πάθος και μανία σε θέματα που θα πρέπει να μας απασχολούν ή 40, ή 90 λεπτά.

ΥΓ5. Στην πραγματική αγάπη δεν εγκαταλείπεις, εκτός κι αν σου ζητηθεί. Στις δύσκολες στιγμές μένεις δίπλα της και τη στηρίζεις ώστε να τη δεις ξανά μεγάλη και τρανή.

ΥΓ6. Μεταξύ άλλων, το είπε και ο Λέμι...