Παναθηναϊκός- ΑΕΚ: Ντέρμπι αποδείξεων...

Η αποψινή (10/1, 20:00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ για την 11η αγωνιστική της Basket League είναι κάτι παραπάνω από ένα ματς μεταξύ δύο… συγκατοίκων

Παναθηναϊκός- ΑΕΚ: Ντέρμπι αποδείξεων...

Oλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, εκεί που θα κάνει τζάμπολ στις 20:00 το μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος για την 11η αγωνιστική της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ, στην κοινή τους έδρα, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να πάρουν προβάδισμα στη μάχη της κατάληψης της πρώτης θέσης, η οποία θα δώσει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Αμφότερες βρίσκονται στο 7-1 και έχασαν πρόσφατα από το Λαύριο, ενώ ηττήθηκαν και στα τελευταία τους ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα το «τριφύλλι», που εξακολουθεί να βρίσκεται με υπηρεσιακό προπονητή, έχασε την Πέμπτη από την Ζενίτ εντός έδρας με 89-77, ενώ η ΑΕΚ την Τρίτη ηττήθηκε στο Ισραήλ από την Χάποελ Χολόν με 77-71.

Οσο κι αν επιμένουν όλοι πως το πρωτάθλημα κρίνεται στα πλέι όφ, η ομάδα που θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας ίσως να έχει έστω 1% παραπάνω πιθανότητες για να το κατακτήσει.

Για τον τυπικά γηπεδούχο Παναθηναϊκό το ματς έχει μεγάλη σημασία, καθώς μετά τις συνεχόμενες ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη, χρειάζεται μια… ένεση αυτοπεποίθησης.

Η αλλαγή προπονητή δεν φαίνεται να έχει βοηθήσει άμεσα, αφού οι «πράσινοι» συνεχίζουν τις κακές εμφανίσεις και προβληματίζουν με τη συνολική εικόνα τους.

Από την άλλη πλευρά οι «κιτρινόμαυροι» έχουν την ευκαιρία να δείξουν πως μπορούν να αμφισβητήσουν στα ίσια τον μεγάλο τους αντίπαλο και να πάρουν προβάδισμα στα πλέι οφ, εάν φυσικά δεν «στραβοπατήσουν» ξανά.

Κι αυτό διότι είναι σχεδόν βέβαιο πως η ΑΕΚ τις επόμενες εβδομάδες θα μετακομίσει από το ΟΑΚΑ, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, εκεί όπου θα είναι η έδρα της για τα επόμενα χρόνια.

Ασφαλώς λοιπόν εφόσον πάρουν το πλεονέκτημα έδρας, θα έχουν ένα ματς περισσότερο στην δική τους έδρα κι όχι στο ΟΑΚΑ στο οποίο συγκατοικούν με τον Παναθηναϊκό και με την απουσία κόσμου ουσιαστικά αποτελεί ουδέτερο γήπεδο.

Στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος, από το 1992-1993, το «τριφύλλι» νίκησε ως γηπεδούχος στα 37 από τα 38 παιχνίδια.

Η μοναδική εκτός έδρας επιτυχία της «Ένωσης» σημειώθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1996, όταν επικράτησε με 94-77 (Οικονόμου 22, Ντίνκινς 16- Αλεξάντερ 23, Έντουαρντς 21).

Στα αγωνιστικά εκτός δράσης θα είναι για τους «κιτρινόμαυρους» οι τραυματίες Μάρκους Σλότερ, Νίκος Ζήσης και Δημήτρης Κατσίβελης.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 8μμ, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 3, ενώ θα το διευθύνουν οι Σχινάς, κορομηλάς και Παπαπέτρου