Lockdown: Ο ΕΣΑΚΕ περιμένει διευκρινήσεις από την κυβέρνηση για την Basket League

Μετά την ανακοίνωση απόφασης για πανελλαδικό lockdown, ο ΕΣΑΚΕ περιμένει να μάθει από την κυβέρνηση τι θα γίνει με την Basket League. Θα γίνουν προσπάθειες για να συνεχιστεί κανονικά. Η κυβέρνηση την τελική απόφαση.

Lockdown: Ο ΕΣΑΚΕ περιμένει διευκρινήσεις από την κυβέρνηση για την Basket League

Το μεσημέρι της Πέμπτης (5/11, 12:00), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πανελλαδικό lockdown μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Αυτό ενδέχεται να σημάνει και αναστολή όλων των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ωστόσο, ο ΕΣΑΚΕ ελπίζει σε συνέχιση του πρωταθλήματος της Basket League.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον η συνέχιση του πρωταθλήματος συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες, από την στιγμή που στα επαγγελματικά πρωταθλήματα οι ομάδες κάνουν τεστ κορονοϊού σε εβδομαδιαία βάση. Φυσικά, την τελική απόφαση την έχει η κυβέρνηση. Αν ανάψει το «πράσινο φως», το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά.

Το απόγευμα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να αναλύσει τα μέτρα που θα παρθούν κατά την διάρκεια του lockdown, με τον ΕΣΑΚΕ να βρίσκεται σε στάση αναμονής, περιμένοντας τις διευκρινήσεις για τα πρωταθλήματα. Είναι πάντως διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί και ελπίζει στη συνέχιση του πρωταθλήματος.