Βασιλακόπουλος: «Ο Αυγενάκης θέλει υποταγμένες σε αυτόν διοικήσεις ομοσπονδιών»

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Βασιλακόπουλος: «Ο Αυγενάκης θέλει υποταγμένες σε αυτόν διοικήσεις ομοσπονδιών»

Στο στόχαστρό του έβαλε ξανά τον Λευτέρη Αυγενάκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, για την πρόθεση του υφυπουργού Αθλητισμού να προχωρήσει σε ανανέωση των διοικήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Η σημερινή (29/10) απάντηση του ισχυρού άνδρα της ΕΟΚ στα λεχθέντα του υφυπουργού στην πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που έδωσε έχει ως ακολούθως:

«Οι πρόσφατες παραληρηματικού χαρακτήρα δηλώσεις του κ. Αυγενάκη επιβεβαιώνουν τη βασιμότητα όσων επανειλημμένα δημόσια έχω δηλώσει για τους στόχους που επεδίωξε με τις αντισυνταγματικές και νομοθετικές παρεμβάσεις του, που είναι η ανάδειξη αρεστών προς αυτόν διοικήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες, υποταγμένων στις εκάστοτε αποφάσεις του.

Η απροκάλυπτη αναφορά στη σελίδα 23 των δηλώσεών του ότι «θα βοηθήσουμε με διαφάνεια και με κανόνες να επιτύχουμε τη διοικητική ανανέωση όλων των ομοσπονδιών» δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε αντίθετη ερμηνεία για τη σκοπιμότητα των προθέσεών του.

Στην παράγραφο 5 περί θεμελιωδών αρχών του Ολυμπισμού αναφέρεται ρητά: “Αναγνωρίζοντας ότι ο αθλητισμός λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της κοινωνίας, μέσα στα πλαίσια του Ολυμπιακού Κινήματος, οι αθλητικές οργανώσεις έχουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της αυτονομίας, τα οποία περιλαμβάνουν την ελεύθερη θέσπιση και τον έλεγχο των κανόνων του αθλήματος, τον καθορισμό της δομής και διακυβέρνηση των οργανώσεών τους, το δικαίωμα των εκλογών που θα είναι απαλλαγμένες από κάθε εξωτερική επιρροή και την ευθύνη της διασφάλισης ότι θα εφαρμόζουν τις αρχές της χρηστής διοίκησης”.

Η εξαγωγή συμπερασμάτων ανήκει σε όλους».