ΕΣΑΚΕ: Οι τέσσερις «μονομάχοι» στους πάγκους του Σούπερ Καπ

Γιώργος Βόβορας, Μάκης Γιατράς, Ηλίας Παπαθεοδώρου και Νίκος Παπανικολόπουλος μίλησαν για τις αναμετρήσεις στο κλειστό του Περιστερίου στο πλαίσιο του πρώτου Σούπερ Καπ της Basket League.

 

ΕΣΑΚΕ: Οι τέσσερις «μονομάχοι» στους πάγκους του Σούπερ Καπ

Την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή τους στην παρθενική διοργάνωση του Σούπερ Καπ εξέφρασαν οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν.
Αναλυτικά οι τεχνικοί των Παναθηναϊκού, Περιστερίου, ΑΕΚ και Προμηθέα δήλωσαν:

Γιώργος Βόβορας: «Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε σε επίσημη διοργάνωση ύστερα από έξι μήνες. Μας έχει λείψει το μπάσκετ. Το Σούπερ Καπ είναι μια διοργάνωση θετική για την εξέλιξη του αθλήματος. Προετοιμαζόμαστε, ο βαθμός ετοιμότητας δεν είναι αυτός που θα είναι μέσα στη σεζόν.

Θέλουμε να διεκδικήσουμε τη διοργάνωση και να έχουμε την εξέλιξη που θέλουμε. Θέλουμε να χτίζουμε τη φιλοσοφία της ομάδας μέσα από τις νίκες», επισήμανε.

Ερωτηθείς για την κατάσταση του Χάουαρντ Σαντ Ρος απάντησε: «Το έχουμε πει από την πρώτη μέρα πως είναι ένα εργαλείο για την ομάδα. Έμεινε 15 μέρες έξω, ήταν μια ιδιαίτερη συνθήκη. Έχουμε χρόνο, είναι πολύ έξυπνος, μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα. Η παρουσία του αφορά και την επίθεση και την άμυνα, συνδυάζει πολλά για την ομάδα. Έκανε προπόνηση χθες, θα είναι έτοιμος. Το σημαντικό είναι να βρούμε τη χημεία της ομάδας μέχρι να αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις».

Μιλώντας για την προετοιμασία του Παναθηναϊκού και τους στόχους: «Φέτος είμαστε μια νέα ομάδα, το έχουμε πει από την πρώτη μέρα. Μέσα από τη δουλειά θέλουμε μεγάλη εξέλιξη. Έχουμε υποσχεθεί πως η ομάδα θα δίνει το 101%. Μέσα από τη δουλειά η ομάδα θα έχει την εξέλιξη που πρέπει, για να διεκδικήσει τους τίτλους που της αναλογούν. Είμαι ευχαριστημένος, στα φιλικά κάνεις δοκιμές. Παιχνίδι με το παιχνίδι πρέπει να βελτιώνεσαι. Πλέον δεν υπάρχει χρόνος.

Οι παίκτες γρήγορα βελτιώνονται και προσαρμόζονται στις αδυναμίες. Θέλουμε να διεκδικήσουμε το Σούπερ Καπ. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να γίνεται καλύτερη. Είναι δύσκολο και για τον παίκτη και τον προπονητή να είναι έτοιμος ύστερα από έξι μήνες. Η διοργάνωση αυτή θα μας βοηθήσει, για την πρεμιέρα της Euroleague».

Τέλος, για την ήττα στο φιλικό με την ΑΕΚ είπε: «Τα φιλικά είναι για να βλέπεις πράγματα. Η εικόνα δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Ήταν ένα φιλικό, δοκιμάσαμε πράγματα. Η ομάδα θα παίζει με το 101%. Δεν μας άρεσε ότι δεν τα δώσαμε όλα. Στην προετοιμασία δοκιμάζεις πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να πάρεις αυτά που θέλεις για να εξελίξεις την ομάδα και να βελτιωθεί».

Μάκης Γιατράς: «Αρχικά να πω πως είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ξαναπαίξουμε μπάσκετ. Ευχόμαστε σύντομα να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Μας έλειψε το μπάσκετ. Υπάρχει μια νέα διοργάνωση και ο ΕΣΑΚΕ δείχνει το δρόμο μέσα από το Σούπερ Καπ και γιατί όχι να υπάρχει και ένα Final 4 Κυπέλλου.

Αλλάξαμε μερικά πρόσωπα. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την ίδια φιλοσοφία την ίδια δύναμη. Το θέμα ετοιμότητας, επειδή τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και όπως σε όλες τις ομάδες δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι 100%, αλλά θα σεβαστούμε τις ομάδες, υπάρχουν εξαιρετικές ομάδες και προπονητές. Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να δείξουμε καλό πρόσωπο και ο κόσμος να το χαρεί».


Ηλίας Παπαθεοδώρου: «Να ξεκινήσω και να συγχαρώ τον ΕΣΑΚΕ για τη δημιουργία αυτού του θεσμού. Είναι ένα καλό βήμα για τις ομάδες. Κάθε χρόνο η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένους στόχους, ειδικά στα χρόνια του κύριου Αγγελόπουλο. Θέλει να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί.

Έχουμε δημιουργήσει και τη φετινή μας ομάδα. Είναι νωρίς αλλά θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να δείξουμε σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τα φιλικά».

Ερωτηθείς για τον βαθμό ετοιμότητας της ΑΕΚ απάντησε: «Ο βαθμός ετοιμότητας είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τις άλλες ομάδες. Κάνουμε προετοιμασία εν μέσω προβλημάτων. Υπάρχει ειδική συνθήκη για εμάς, της πρόκλησης του Final 8. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ένα βήμα παραπάνω πιο έτοιμοι, που δεν είναι εύκολο. Οι παίκτες μας παρ' ότι έχουν ποιότητα και έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ, θα χρειαστούν χρόνο για να είναι στο επιθυμητό επίπεδο.

Ο θεσμός του Σούπερ Καπ έχει δύο πράγματα. Είναι τα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια μας. Θέλουμε να δούμε το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας και να προετοιμαστούμε για το Final 8. Η εικόνα μας στα φιλικά είχε σκαμπανεβάσματα. Η εικόνα που δείξαμε το Σάββατο με τον Παναθηναϊκό δεν είναι η πραγματική μας.

Πρέπει να επιμείνουμε, να σταθεροποιήσουμε την εικόνα μας, Πάντα παίζει ρόλο ο αντίπαλος για να πάρεις το μάξιμουμ από τους παίκτες και αυτό θέλουμε να κάνουμε στα παιχνίδια που έρχονται αύριο και μεθαύριο».

Τέλος, για την πίεση που δημιουργεί στην ΑΕΚ η διεκδίκηση δύο τίτλων στην εκκίνηση της σεζόν: «Όταν βρίσκεσαι σε ομάδες όπως η ΑΕΚ πάντα υπάρχει πίεση. Στην προπόνηση, στο φιλικό. Έχουμε μάθε να ζούμε με την πίεση. Τα παιχνίδια που παίζεις το Μάιο εμείς τα παίζουμε τέλος Σεπτέμβρη. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε και να δούμε στο τέλος το αποτέλεσμα».


Νίκος Παπανικολόπουλος: «Είναι ένα πλεονέκτημα όσον αφορά τις μετακινήσεις, είναι πιο οικείο το περιβάλλον και δεν θα χρειαστεί να προπονηθούμε σε άλλο γήπεδο. Είναι τόσο καλές οι ομάδες και το επίπεδο, που δεν νομίζω ότι δημιουργεί κάποιο πλεονέκτημα.

Είναι νωρίς ακόμα στη σεζόν και τα συμπεράσματα δεν είναι ασφαλή σίγουρα ο βαθμός ετοιμότητας των ομάδων δεν είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Αναβαθμίσαμε τον ρόλο παιδιών που προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία.

Είναι πάντα στο μυαλό ότι πρέπει να παράγουμε και παίκτες από το να συμπληρώνουμε και οι ίδιοι. Στόχος μας είναι να διατηρηθούμε στην τετράδα του πρωταθλήματος. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο τέλος».