ΕΣΑΚΕ: Οριστική συμφωνία με την ΕΡΤ- Το ανακοίνωσε ο Γαλατσόπουλος

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ανακοίνωσε την οριστική συμφωνία με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League.

ΕΣΑΚΕ: Οριστική συμφωνία με την ΕΡΤ- Το ανακοίνωσε ο Γαλατσόπουλος

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ανακοίνωσε τη συμφωνία της διοργανώτριας αρχής της Basket League με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΕΡΤ θα είναι το αποκλειστικό τηλεοπτικό σπίτι της Basket League για αρκετά χρόνια ακόμη, για να κάνουμε μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα» και συνέχισε λέγοντας: «Αυτό το νέο ξεκίνημα θα είναι πετυχημένο και το πρώτο μήνυμα είναι πως το ελληνικό μπάσκετ θα μπει σε μια πολύ καλύτερη νέα εποχή, που θα αρχίσει με το Σούπερ Καπ».

Για το νομοσχέδιο που εκχωρεί στο εξής την αδειοδότηση των ΚΑΕ στον ΕΣΑΚΕ είπε: «Μετά την οριστική διακοπή της Basket League πέρσι λόγω του κορονοϊού, πήραμε δύο αποφάσεις για την αναβάθμιση του επαγγελματικού μπάσκετ.

- Η πρώτη ήταν να θεσπιστούν αυστηρά κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, η τήρηση των οποίων πλέον θα γίνεται από τον ΕΣΑΚΕ, τις ίδιες τις ΚΑΕ και τους ιδιοκτήτες τους που «ματώνουν». Στο νέο νομοσχέδιο περιλήφθηκαν οι διατάξεις για να διασφαλίζεται ο υγιής ανταγωνισμός.

- Η δεύτερη ήταν να δημιουργήσουμε έναν νέο θεσμό, που θα έχει χαρακτήρα γιορτής και θα είναι η ιδανική εκκίνηση για τη νέα περίοδο. Στις δύσκολες συνθήκες λόγω κορονοϊού κάναμε το πρώτο βήμα για να ελπίζουμε σε καλύτερο μέλλον.

Ελπίζουμε του χρόνου να υπάρχει φίλαθλο κοινό και να υπάρχει όμορφη ατμόσφαιρα, όπως σε όλη την Ευρώπη. Οι ομάδες έχουν αντιληφθεί πως πρέπει να κάνουμε τολμηρά βήματα και να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν για να γεμίσουν οι εξέδρες οικογένειες και παιδιά».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας