Αρσενόπουλος: «Το μέλλον θα δείξει αν αδίκησα τον εαυτό μου…» - Γιατί έφυγε από τον Ολυμπιακό

Ο Νίκος Αρσενόπουλος άνοιξε την καρδιά του στο «ΦΩΣ», εξηγεί γιατί έφυγε από τον Ολυμπιακό και δεν έκρυψε την επιθυμία του να γυρίσει μια μέρα στην ομάδα του λιμανιού!

Αρσενόπουλος: «Το μέλλον θα δείξει αν αδίκησα τον εαυτό μου…» - Γιατί έφυγε από τον Ολυμπιακό

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην καριέρα του Νίκου Αρσενόπουλου. Ο ταλαντούχος γκαρντ έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει στη Ρόδο με τη φανέλα του Κολοσσού. Η περίπτωσή του είναι ιδιάζουσα. Ξεκίνησε ως σούπερ ταλέντο (MVP σε Πανελλήνια Παίδων και Εφήβων), αλλά στην πορεία κάπου κόλλησε και δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν. Βέβαια, είναι μόλις 20 ετών (πρόλαβε, βλέπετε, να γίνει γνωστός από πολύ μικρός) και έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να δείξει πού πραγματικά μπορεί να φτάσει. Στο χέρι του και μόνο είναι.

Ο Αρσενόπουλος άνοιξε την καρδιά του στο «ΦΩΣ» και μίλησε τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τη νέα σελίδα της καριέρας του.

Μετά τον Ολυμπιακό, επόμενος σταθμός της καριέρας σου ο Κολοσσός. Ποιοι οι λόγοι που αποδέχτηκες την πρότασή του;

Γνωρίζω ότι ο Κολοσσός είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα της Μπάσκετ Λιγκ και ήθελα εξαρχής να βρεθώ και να παίξω εκεί φέτος και όταν μίλησα με τον κόουτς Καντζούρη και τους ανθρώπους της ομάδας, η απόφασή μου ήταν ξεκάθαρη. Επίσης, γνωρίζω ότι η ομάδα του Κολοσσού ήταν για πολλούς παίκτες το σκαλοπάτι για το ξεκίνημα μιας μεγάλης καριέρας.


Ποιες άλλες ομάδες σε ήθελαν; Σκέφτηκες και το εξωτερικό;

Συζητήσαμε με τον μάνατζέρ μου και για άλλες ομάδες της Α1 και για το εξωτερικό, αλλά εφόσον ήθελα να παίξω στον Κολοσσό μετά τη συνομιλία μου με τον κόουτς, η απόφαση ήταν εύκολη!


Τι θα ήθελες να πετύχεις με τον Κολοσσό;

Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας και θέλω να δουλέψω όσο το δυνατόν πιο σκληρά για να βοηθήσω να τους πετύχουμε. Να παίξουμε καλό μπάσκετ και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην τελική κατάταξη.


Είχες κάνει ποτέ διακοπές στη Ρόδο; Τι ξέρεις από το νησί;

Δεν έχω κάνει διακοπές στη Ρόδο. Είχα ακούσει ότι είναι από τα πιο ωραία νησιά της Ελλάδας και μετά την πρόταση φρόντισα να μάθω κάποια πράγματα για την ιστορία του!


Με τον Ολυμπιακό τελικά τι έγινε; Δεν τα βρήκατε στο οικονομικό όπως ακούστηκε ή ήθελες να είσαι και στην πρώτη ομάδα κι όχι μόνο στην αναπτυξιακή;

Ο λόγος ήταν καθαρά αγωνιστικός και καθόλου οικονομικός. Έχω παίξει ήδη δύο χρόνια στην Α2, η οποία είναι μια πολύ καλή και δύσκολη κατηγορία, αλλά θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω το επόμενο βήμα. Η Μπάσκετ Λιγκ είναι πιο δύσκολη, οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες και θέλω να δουλέψω σκληρά για να σταθώ σε αυτό το επίπεδο.


Η περασμένη χρονιά δεν ήταν τόσο καλή για σένα. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε;

Η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη για όλους. Μετά την επιστροφή μου από τον δανεισμό μου στην ομάδα του Ψυχικού, όπου είχα διαφορετικό ρόλο σε σχέση με την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού, χρειάστηκα χρόνο προσαρμογής και επίσης κάποιοι τραυματισμοί δεν μου επέτρεψαν να βρω ρυθμό, αλλά νομίζω ότι μέχρι και τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω του covid-19, είχα βρει τα πατήματά μου…


Τι κρατάς από τα χρόνια σου στον Ολυμπιακό; Η πιο όμορφη ανάμνηση; Και η χειρότερη;

Από τα χρόνια μου στην οικογένεια του Ολυμπιακού, χρονολογικά από τις καλύτερες στιγμές ήταν η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με την εφηβική ομάδα και η πρώτη μου συμμετοχή με την αντρική ομάδα στον αγώνα με την Κύμη. Δεν έχω άσχημες αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό.


Πολλοί λένε ότι έχεις αδικήσει τον εαυτό σου και θα έπρεπε τώρα να είσαι πιο πάνω. Τι έχεις να πεις εσύ;

Από πολύ μικρός έκανα προπόνηση με αποτέλεσμα να καταφέρω να μπω στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Το να είσαι παίκτης του Ολυμπιακού προϋποθέτει σκληρή δουλειά την οποία και δεν σταμάτησα. Αυτό που σκέφτομαι είναι πώς θα βελτιωθώ και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Οπότε δεν ξέρω ακόμα αν αδίκησα τον εαυτό μου. Το μέλλον θα δείξει…


Βλέπεις τη φετινή χρονιά ως μια χρονιά απαντήσεων από σένα;

Αυτό που θέλω είναι να πάει καλά η νέα μου ομάδα, ο Κολοσσός, και μέσα από αυτό να βελτιωθώ κι εγώ.


Θα ήθελες στο μέλλον να γυρίσεις στον Ολυμπιακό;

Εννοείται πως θα ήθελα.


Κλείνοντας, ποια τα όνειρά σου;

Το όνειρό μου είναι όταν τελειώσω την καριέρα μου στο μπάσκετ να μην μπορώ να σκεφτώ μια μέρα που δεν έκανα ό,τι περνάει από το χέρι μου για να γίνω καλύτερος!