Ολυμπιακός: Τα δεδομένα στο «4» - Πρίντεζης, Βεζένκοφ και Ρούμπιτ

Ο Γιώργος Πρίντεζης παραμένει η κολόνα του Ολυμπιακού στo low-post, αισιοδοξία πως θα παραμείνει ο Σάσα Βεζένκοφ και το κλίμα που άλλαξε θετικά για τον Όγκουστιν Ρούμπιτ, αλλά με νέα δεδομένα. 

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα στο «4» - Πρίντεζης, Βεζένκοφ και Ρούμπιτ

Τα δεδομένα στις μεταγραφές, όπως σας είπαμε, ανά πάσα στιγμή αλλάζουν. Ας ρίξουμε μία ματιά στα δεδομένα για τη θέση «4» στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Είναι δεδομένη η επιθυμία του Ολυμπιακού για τον Σάσα Βεζένκοφ. Του έγινε πρόταση ανανέωσης, οι δύο πλευρές τα είπαν σε εξαιρετικό κλίμα, ο Βούλγαρος φόργουορντ είναι έτοιμος να βάλει... νερό στο κρασί του στο οικονομικό και θεωρείται θέμα χρόνου η ανανέωση της συνεργασίας τους.

Έχουμε εξέλιξη, όμως, στο θέμα του τρίτου ψηλού στο ρόστερ. Ο Ολυμπιακός ανανέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος θα είναι ο βασικός πάουερ φόργουορντ της ομάδας και το πλάνο αναφέρει πως ο Σάσα Βεζένκοφ (εφόσον παραμείνει) θα είναι το «4άρι» πίσω του. Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν και έναν ψηλό που θα μπορεί να παίζει τόσο στο «4» όσο και στο «5», αναλαμβάνοντας τον ρόλο του τρίτου ψηλού και στα δύο πόστα, όποτε χρειαστεί.

Πρίντεζης: «Σπίτι μου ο Ολυμπιακός, οικογένειά μου οι Αγγελόπουλοι»

Γιώργος Πρίντεζης και Ολυμπιακός: Η σημαία στον ιστό της

Γιώργος Πρίντεζης: Ο ορισμός της ανιδιοτελούς αγάπης

Ολυμπιακός: Ο Πρίντεζης ανανέωσε έως και το 2021

Εδώ, λοιπόν, έχουμε νέα δεδομένα και αλλαγή κλίματος. Εκεί που ο Όγκουστιν Ρούμπιτ έδειχνε πως θα αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι, τελικά οι Πειραιώτες δείχνουν να έχουν πάρει απόφαση να τον κρατήσουν! Εξαρχής, άλλωστε, ήταν ο μόνος από τους Αμερικανούς του Ολυμπιακού που είχε πιθανότητες παραμονής. Όπως σας είχαμε τονίσει στο «ΦΩΣ», στο μεγάλο λιμάνι είχαν σκεφτεί να τον κρατήσουν, αλλά το συμβόλαιό του ήταν... αγκάθι. Τρίτος ψηλός με κασέ κοντά στα 700 χιλιάρικα είναι υπερβολή.

Γι’ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, οι Πειραιώτες θα του προτείνουν ανανέωση της συνεργασίας τους, αλλά με σαφώς μειωμένες απολαβές. Αν ο παίκτης απαντήσει θετικά, τότε θα συνεχίσει. Σε αντίθετη περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» θα τον αποδεσμεύσουν. Έχουν περιθώριο μέχρι αρχές Ιουλίου.

Πάντως, στην περίπτωση που δεν μείνει ο Όγκουστιν Ρούμπιτ, υπάρχει στη λίστα και το όνομα του Άλεξ Πόιθρες (26 ετών, 2,06 ύψος). Και αυτός αγωνίστηκε φέτος στη Γαλατασαράι. Στο τουρκικό πρωτάθλημα φέτος μέτρησε 12,9 πόντους και 5,4 ριμπάουντ. Η περίπτωση του Άντονι Γκιλ δείχνει να μπήκε στο... συρτάρι. Δεν ήταν και οικονομική λύση...