Ο παραλογισμός, η λευκή πετσέτα και η δικαίωση των Αγγελόπουλων!

Πολλά τα αντικρουόμενα που είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ξεφεύγουν από την κοινή λογική. Η επιμονή και υπομονή των Αγγελόπουλων που τώρα θα κάθονται και θα… γελάνε! 

Ο παραλογισμός, η λευκή πετσέτα και η δικαίωση των Αγγελόπουλων!

Αρκετά και ενδιαφέροντα, είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, με «ναυαρχίδα» αυτών, αυτό που γραφόταν και συζητιόταν καιρό τώρα, κι ας το σχολίασε ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας». «Αποχώρηση» ακουγόταν, την «πώληση» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε.

Την «είδηση» δεν θα τη σχολιάσουμε. Ας γίνει πράξη πρώτα, γιατί η θητεία του στην ΚΑΕ ξεκίνησε με ακόμα μία συνέντευξη Τύπου που έλεγε «αποχωρώ, γιατί ο Θανάσης Γιαννακόπουλος…». Σε τελική ανάλυση είναι κάτι που αφορά και νοιάζει μόνο τους φίλους του Παναθηναϊκού. Ας κάνει ό,τι θέλει…

Άλλα έχουν σημασία να δούμε και να σχολιάσουμε παρέα, τα οποία είναι πέρα από κάθε… λογική.

Το κυρίαρχο; Από τη μία ο Ολυμπιακός –μαζί με τον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι όπως είπε- συντηρούν την Euroleague, είναι ένα brand name που θα έπαιζε σε κάθε διοργάνωση, είτε μιλάμε για Fiba είτε για Euroleague, αλλά, από την άλλη… «είμαστε καλύτερα στην Α1 χωρίς τον Ολυμπιακό». Το αν συμφωνούν και οι υπόλοιπες… 9 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Basket League, γιατί περισσότερες δεν θα είναι, μη σας πούμε και λιγότερες, δεν το ξέρουμε. Θα φανεί εν καιρώ.

Πάμε παρακάτω… Η διοίκηση Γιαννακόπουλου στο βόλεϊ, απέτρεψε στο να πάρει «χάρτινο πρωτάθλημα», όπως είπε, ο Ολυμπιακός, αλλά ο ίδιος δεν μας είπε για το πρωτάθλημα που του έκαναν απονομή στο μπάσκετ πάνω στο οβάλ γραφείο του ΕΣΑΚΕ. Πιο χάρτινο από αυτό δεν έχει!

Ο ίδιος και ο Μάνος Παπαδόπουλος, κάποτε απαντούσαν στις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού, πως για τη διαιτησία φωνάζει ο αδύναμος, για να κρύψει τις αδυναμίες του κτλ. αλλά τη μισή ώρα από όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μίλησε για τις «σφαγές» της Euroleague που δεν τον άφησαν να πάει Final 4. Εκεί ξεκάθαρα ευθύνεται η διαιτησία. Κανείς άλλος… Και έχει δίκιο. Βίωσε στο πετσί του να βλέπει τον Διαμαντίδη μέσα σε 2 λεπτά να έχει 3 φάουλ, όταν είχε συνηθίσει στον τελικό της Euroleague στην Αθήνα (το 2007) κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, σε ματς που έληξε στο καλάθι (93-91) να έχει η ομάδα του 46 βολές και 15 ο αντίπαλος. Το ρεκόρ βέβαια, ακόμα το κρατάει ο Ολυμπιακός: Σε 3:17 λεπτά 5 φάουλ ο Μιλουτίνοφ. Στο ΟΑΚΑ!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που χλεύαζε (ακόμα το κάνει) και ειρωνευόταν (επίσης) τους Αγγελόπουλους για ένα δικαστικό θέμα που είχαν με τον πατέρα τους και αυτό επέφερε εμπλοκή στη ροή ρευστού, αλλά εκείνοι έμειναν, υπέμεναν και διόρθωσαν την κατάσταση βάζοντας τον Ολυμπιακό ξανά στις ράγες, πουλάει την ΚΑΕ Παναθηναϊκός (το ξαναλέμε ας κάνει ό,τι θέλει) όπως είχε προαναγγείλει, γιατί δεν μαζεύτηκαν σε πρώτη φάση τα 20 εκ. ευρώ από τον απλό κόσμο του Παναθηναϊκού και γιατί ο ίδιος κουράστηκε να βάζει λεφτά.

Οι ισολογισμοί της ΚΑΕ κερδοφόροι δεν έβγαιναν όλα αυτά τα χρόνια; Πώς άλλαξε άρδην η κατάσταση; Οι Αγγελόπουλοι πληρώνουν έξτρα φόρο κι από πάνω, επειδή έχουν χασούρα. Αλλά, έστω ότι δεν μπορεί, ότι έχει προβλήματα στις επιχειρήσεις του και… πολλά ακούγονται για τις εκλογές μετόχων στη ΒΙΑΝΕΞ, γιατί δεν είναι μόνος, εν τέλει… λευκή πετσέτα ποιος πέταξε;

Ξέρετε γιατί δεν είναι σοβαρό όλο αυτό; Τη σπουδαιότερη απόφαση στην πρόσφατη ιστορία του Παναθηναϊκού, για το αν θα μείνουν στην Euroleague ή θα πάνε στη FIBA (ποιος είπε ότι δίνει λεφτά στις νίκες;) θα την πάρουν οι… Παπαδόπουλος και Τριαντόπουλος και όχι ο ίδιος. Έτσι είπε… Με όλο το συμπάθιο, αλλά μέχρι πρότινος ήταν εργαζόμενοι στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο τελευταίος εμπλέκεται τα τελευταία χρόνια, ο δε Μάνος είναι χρόνια στην ομάδα σε ρόλο μάνατζερ. Αυτή ήταν η δουλειά του. Γι αυτό πληρωνόταν ο άνθρωπος. Τώρα πώς και ποιος θα αποφασίζει για τον μισθό του; Ο ίδιος; Θα λέει, έχουμε αυτά τα έσοδα, τόσα στην ομάδα τόσα αναλογούν σε μένα; Τα βρίσκετε οργανωμένα όλα αυτά και κυρίως λογικά; Εκτός αν ισχύουν άλλα που δεν τα ξέρουμε, δεν τα είπαν και τα έχουν συζητήσει μεταξύ τους.

Για πολλοστή φορά, χάθηκε κάθε λογική. Κάθε πρόταση αντικρουόμενη με την επόμενη ή την προηγούμενη. Δικά τους τα χωράφια. Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ο Ολυμπιακός ξέμπλεξε με όλο αυτό και τα χαζεύει πλέον από μακριά και… γελάει!