Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Πουλάω την ΚΑΕ Παναθηναϊκός»-Τι είπε για τον Ολυμπιακό

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΒΙΑΝΕΞ γνωστοποίησε πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι προς πώληση. Αν δεν προχωρήσει και ο Βοτανικός φεύγει και από τον Ερασιτέχνη.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Πουλάω την ΚΑΕ Παναθηναϊκός»-Τι είπε για τον Ολυμπιακό

Η πολυαναμενόμενη είδηση βγήκε από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και δεν είναι άλλη από το πωλητήριο που έβαλε στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όρισε την τιμή στα 25 εκ. ευρώ αν και όπως είπε η πραγματική αξία της ΚΑΕ είναι στα 75 εκ. ευρώ, ωστόσο θέλει αυτός που θα έρθει να κάνει πολυετή επένδυση και να μην χρησιμοποιήσει τον Παναθηναϊκό για άλλες δραστηριότητες.

Ο Γιαννακόπουλος κλείνει λογαριασμούς…

Ο λόγος είναι πως έχει κουραστεί να είναι ο μόνος που βάζει χρήματα, ιδίως μετά την αποτυχία του PAO Alive.

«Πέρυσι είχα πει πως στις 30 Ιουνίου θα παρέδιδα το μάνατζμεντ της ομάδας μπάσκετ. Πουλάω τον μπασκετικό Παναθηναϊκό έναντι 25.000.000 ευρώ! Δεν θα εμπλέκομαι άλλο και θα τρέχει με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο μόνο με τα έσοδα της ομάδας. Αφήνω τον μπασκετικό Παναθηναϊκό πρωταθλητή και καθαρό από υποχρεώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τους Κώστα Πετράκη και τον αείμνηστο Τάσο Στεφάνου. Τους Γεωργαντή, Παπαδόπουλο και Τριαντόπουλο. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Άξιζε τον κόπο. Ο Παναθηναϊκός από σήμερα είναι προς πώληση. Το κεφάλαιο για μένα έχει κλείσει», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παράλληλα, είπε πως αν δεν τηρηθούν τα όσα είχαν αρχικά συμφωνηθεί με την Πολιτεία για το γήπεδο στον Βοτανικό, τότε θα αποχωρήσει και από την προεδρία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Θα συνεχίσει όμως, συμπλήρωσε, να συνδράμει οικονομικά, ειδικά στο βόλεϊ αντρών.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει για τον Καλάθη και παρέπεμψε στους Παπαδόπουλο-Τριαντόπουλο, οι οποίοι αυτοί ασχολούνται με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για ερωτήσεις, ενώ υποστήριξε στην αρχική του τοποθέτηση πως η οικογένειά τους συνολικά από το ΄87 έχει βάλει περίπου 400 εκ. ευρώ και ο ίδιος από το 2021 έχει βάλει στην 63 εκ. ευρώ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε πως διαψεύστηκε από το PAO Alive για το οποίο δαπανήθηκαν και 2 εκ. ευρώ για τη διαφημιστική καμπάνια, ενώ τόνισε πως τέσσερις φορές επιχείρησε να εμπλακεί με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός χωρίς αποτέλεσμα. Πρότεινε στον Γιάννη Αλαφούζο να πάνε 50%-50% αλλά ο νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, του απάντησε πως δεν θα γίνει ο Βοτανικός και σύμφωνα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δημοσιοποίησε την συνομιλία τους σε Μέσα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαλλε κατά της Euroleague και του Τζόρντι Μπερτομέου. Είπε πως την Euroleague συντηρούν η Μακάμπι, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και ανέφερε πως αν ήταν στο χέρι του θα είχε πάρει την ομάδα και θα την είχε πάει στη FIBA, αλλά ο πατέρας του, του είχε πει πως οι δύσκολες αποφάσεις θέλουν χρόνο να παρθούν…. «Δεν θα ανακατευτώ ξανά σε καμία απόφαση της ΚΑΕ. Πρέπει να φύγει από την Euroleague. Πρέπει να πάει στη FIBA. Την απόφαση θα την πάρουν οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Τριαντόπουλος, βάζοντας κάτω τα οικονομικά δεδομένα, την άποψη του κόσμου και την δική μου γνώμη».

Στην αρχική του τοποθέτηση για την Euroleague και το Basketball Champions League είπε: «Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και το ξέρουν όλοι. Ποιος να φωνάξει: Οι ομάδες που είναι από το κράτος. FFP σου λέει ο Τζόρντι… Μαθαίνουμε κάθε χρόνο πριν 15 μέρες πόσα χρήματα θα πάρουμε. Τώρα τα θυμήθηκες Δημήτρη, θα με ρωτήσετε; Να σας θυμίσω ότι το 2002 απειλήσαμε ότι δεν θα κατέβουμε στην Μπολόνια. Οι Μακάμπι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συντηρούν την Euroleague και μας το παίζει μάγκας ο Τζόρντι.

Είναι δυνατόν ένας οργανισμός να μην έχει απαντήσει για τίποτα; Είναι δυνατόν να συμφωνείς με τους παίκτες για το 80% όταν έχουν παίξει το 65% της χρονιάς; Ποιος είσαι εσύ να μας πεις τι θα πληρωθεί; Ωμός εκβιασμός δηλαδή, χωρίς να έχεις φροντίσει για τα έσοδα. Πας και τους προσφέρεις το 80% χωρίς να πάνε στο γήπεδο. Είναι ανόητοι οι αθλητές να πάνε στο γήπεδο για επιπλέον 5%.

Ποιος θα το έκανε αυτό; Η Ρεάλ είπε «Ευρωλίγκα χωρίς τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει». Ας το πει κάποιος και στον Μπερτομέου. Μας αντιμετωπίζουν με τον χειρότερο τρόπο, με εξοντωτικές ποινές. Έκλεισαν το ΟΑΚΑ παραμονή του αγώνα με τη Φενέρ, δείχνουν ασέβεια στον κόσμο. Είδαμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2016/2017 πολύ περίεργα αποτελέσματα, για να πέσουμε με τη Φενέρ, την πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης που κατέκτησε και το τρόπαιο, αντί για την Εφές. Αν δε γινόταν το μαγείρεμα το αιώνα.

Η αγαπημένη μας διαιτησία. Αμέτρητες οι σφαγές του Παναθηναϊκού. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τον τελικό του 2009, τον ημιτελικό του 2012 που ήταν σα να σφύριζαν Καλόπουλος ,Ευθυμιάδης και Παπουτσέλης μαζί; Τη μνημειώδη σειρά με την ΤΣΣΚΑ, τους καμικάζι με την Φενέρ, το ματωμένο καλάθι με τη Ρεάλ. Καμία ομάδα δεν έχει υποστεί τόσες πολλές σφαγές που πλήρωσε τόσο ακριβά γιατί τάχθηκε απέναντι σε ένα ολόκληρο σύστημα.

Λένε, γιατί δεν έχουμε πάει στο Final 4. Γιατί δεν μας άφησαν δεν έχουμε πάει...

Ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται. Η διοργάνωση έχει αποτύχει παταγωδώς, δεν έχει κεφαλοποιήσει το προϊόν. Ο ορισμός της αποτυχίας σε όλα τα επίπεδα. Βρίσκεται επιτέλους ανταγωνιστής. Το BCL της FIBA έρχεται κι είναι έτοιμο να σβήσει την Ευρωλίγκα και το αντιλαμβάνονται όλοι, με τη σοβαρότητα, τις προσεκτικές κινήσεις και τη συμμετοχή μεγάλων ομάδων. Ακόμα και αν η Ευρωλίγκα ήταν παράδεισος, θα έπαιρνα την απόφαση να πάω στη FIBA, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται από κανέναν. αλλά ο πατέρας μου, μου είχε πει οι δύσκολες αποφάσεις κρίνουν την ιστορία».

Φυσικά από τη συνέντευξη Τύπου, δεν έλειψε και… ο Ολυμπιακός, ενώ μίλησε για τον Πιτίνο, τον Πεδουλάκη και τις δύο παρεμβάσεις που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

«Δυστυχώς ξεκίνησε η χρονιά με τον Πιτίνο να αποχωρεί. Ο Ρικ αποχώρησε το καλοκαίρι για οικογενειακούς λόγους. Γράφτηκαν σημεία και τέρατα. Το τιμόνι πήγε στον Αργύρη Πεδουλάκη. Είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή, όταν μιλάμε με μπασκετικά κριτήρια. Ήταν λανθασμένη επιλογή, ο κόσμος δεν τού έδωσε μία πραγματική δεύτερη ευκαιρία. Ο Αργύρης αποχώρησε, παρ’ ότι είχαμε συμφωνήσει να πάμε μέχρι τέλος. Έδειξε πόσο αγαπάει τον Παναθηναϊκό. Ο Πιτίνο ήταν μονόδρομος. Μετά ήρθε η πανδημία. Είχα υπολογίσει να μπουν 8 εκατ. στον Παναθηναϊκό και τελικά χρειάστηκαν 11 εκατομμύρια. Χωρίς να ξέρω αν και πότε θα μπουν χρήματα από την Euroleague.

Στην Ελλάδα είχαμε μια ήσυχη χρονιά χωρίς τον Ολυμπιακό. Με εκπλήξεις, με οικογένειες στα γήπεδα, χωρίς μουρμούρα. Στον έναν αγώνα που δώσαμε στο ΣΕΦ έφυγα στο ημίχρονο για να προστατεύσω τη ζωή μου. Κάτι που οι περισσότεροι δημοσιογράφοι περάσατε στα ψιλά. Όταν γίνεστε εσείς στόχος το κάνετε μέγα θέμα. Καλά κάνετε. Έτσι πρέπει να γίνεται. Αυτό πρέπει να γίνεται για οποιονδήποτε άνθρωπο. Ενημέρωσα αστυνομία και Πολιτεία. Δεν έγινε τίποτα. Οι λόγοι; Γνωστοί. Οι αρχές, ο Ολυμπιακός και η διοργανώτρια αρχή πρέπει να απαντήσουν γιατί ένας άνθρωπος που βάζει χρήματα δεν μπορεί να δει την ομάδα του. Μέχρι να απαντήσουν, θα φύγουν πολλοί άνθρωποι από το μπάσκετ.

Επειδή έχω ακούσει πολλά, να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας. Το τι λένε οι απέναντι δεν με ενοχλεί. Λύνουμε τις διαφορές μας στο γήπεδο κι εκεί πάντα νικάω. Είναι για 2η χρονιά στην Α2 και τους εύχομαι καλή επάνοδo. Aν, όταν και όποτε…

Αυτό που σε πληγώνει, είναι να έχεις μαχαιριές από χέρια αδελφικά. Όταν έχει σηκωθεί πανό για τον Παύλο στο ΟΑΚΑ, δεν περιμένω τίποτα πια. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να λέμε ότι έχουμε αποτύχει, αλλά χωρίς να λένε γιατί δε μας άφησαν να πάμε στο Final 4. Αντιλαμβάνεστε τι έχει πετύχει η ομάδα τα τελευταία 33 χρόνια; Να θεωρείται αποτυχία ότι δεν πάμε στο Final 4. Ομάδες μεγάλες έχουν μείνει χωρίς τίτλο για πολλά χρόνια -Ίντερ, Μίλαν, Μάντσεστερ, Σικάγο Μπουλς- κάτι που δεν έγινε όταν ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον κύκλο του το 2012.

Η σύγκριση θα ήταν αμείλικτη με τον Παύλο κι ας γνώριζα ότι θα είμαι μόνος εναντίον όλων. Και πάλι δεν έκανα πίσω, αν και δεν ήθελα να ασχοληθώ».

LIVE Streaming: "Πουλάω την ΚΑΕ Παναθηναϊκός έναντι 25 εκ. ευρώ"