Κλείνει λογαριασμούς…

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να τελειώσει με όλα και ο Παναθηναϊκός να βρει το δικό του δρόμο

Κλείνει λογαριασμούς…

Τέλος εποχής για τον Παναθηναϊκό. Μετά από 33 χρόνια η οικογένεια Γιαννακόπουλου αποχωρεί από την ομάδα μπάσκετ των «πρασίνων». Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε πως βάζει πωλητήριο και αποσύρεται από τη διοίκηση της ομάδας.

Το σοκ ασφαλώς είναι τεράστιο, διότι η οικονομική και όχι μόνο συνεισφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου είναι τεράστια όχι μόνο για τον σύλλογο, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Πουλάω την ΚΑΕ Παναθηναϊκός»-Τι είπε για τον Ολυμπιακό

Με την ανακοίνωση ο Παναθηναϊκός μπαίνει πλέον σε νέα φάση με πολλά ερωτηματικά, σε «αχαρτογράφητα νερά».

Το βασικότερο ερώτημα πέρα από όλα τα υπόλοιπα ωστόσο είναι το τί θα γίνει εάν τελικά μετά από ένα χρόνο δεν βρεθεί αγοραστής. Εάν δεν υπάρξει κάποιος που θα δώσει 25 εκ ευρώ για να πάρει τις τύχες της ομάδας.

Θα παίξει στις τοπικές κατηγορίες ο Παναθηναϊκός σαν τον Πανελλήνιο μόλις έφυγε ο Μίνως Κυριακού;

Το ερώτημα είναι σαφές και έχει βάση διότι ειδικά μετά τον κορονοϊό είναι τρομερά δύσκολο να βρεθεί κάποιος που χωρίς να αγοράζει κάτι άλλο, πέρα από ένα ισχυρό brand name, θα υποχρεώνεται να βάζει λεφτά που δεν θα παίρνει πίσω.

Το αδιέξοδο μπροστά είναι τεράστιο και η τρέλα μιας οικογένειας που δεν σκεφτόταν πόσα λεφτά έβαζε φτάνει να έφτανε στην επιτυχία η ομάδα της τελείωσε.

Από εδώ και πέρα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα χρειαστούν πολλή υπομονή και γερά νεύρα για να αντέξουν. Τις ήττες, τις χαμηλές πτήσεις, την καζούρα…

Οσο για τον Βοτανικό, εφόσον ισχύουν όσα υποστήριξε ο Γιαννακόπουλος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει ολόκληρος «πόλεμος» για ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ας γίνει στη Λεωφόρο, που είναι και η ιστορική έδρα του συλλόγου.

Όλα τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με επιχειρηματικά συμφέροντα και διάφορες πολιτικές επιδιώξεις για τα οποία όλοι θα κριθούν…

Κάποιος ρώτησε: «Μα, καλά μπορεί να ζήσει ο Δημήτρης χωρίς τον Παναθηναϊκό;» Αυτό το ξέρει ο ίδιος και τουλάχιστον αυτή τη στιγμή έχει δείξει πως η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη.

Αρκετοί υποστηρίζουν πως όλα αυτά γίνονται για να ασκήσει πίεση ώστε να περάσει το δικό του στο γηπεδικό. Μα, άνετα μπορούν να περάσουν οι όποιες αποφάσεις με μια διοίκηση στον Ερασιτέχνη που θα έχει διαφορετική άποψη. Συνεπώς ποια πίεση;

Εχει αποφασίσει να κλείσει τους λογαριασμούς του με όλους και να προχωρήσει. Οσο για τον Παναθηναϊκό, θα πορευτεί με όσα… βγάζει και μια πιθανή νίκη επί του Ολυμπιακού ή θα είναι η σούπερ μεγάλη επιτυχία της σεζόν…