Γαλατσόπουλος: «Φυσική θέση του Ολυμπιακού η Α1» (vid)

H φυσική θέση του Ολυμπιακού είναι στην Α1, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υποβιβαστούν οι ΠΑΟΚ και Άρης.

Γαλατσόπουλος: «Φυσική θέση του Ολυμπιακού η Α1» (vid)

Στην «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε (3/5) ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο παρόν αλλά και στο μέλλον της Basket League.

Απόσπασμα των δηλώσεών του:

«Η εισήγησή μας στην πολιτεία για οριστική διακοπή λήφθηκε ομόφωνα στις 23/3 και δικαιωνόμαστε από τα γεγονότα, καθώς 23 πρωταθλήματα έχουν διακοπεί εκτός από την Ισπανία, την Τουρκία και τη Γερμανία. Θέλω να υπενθυμίσω ότι στις 13/3 αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Το κυρίαρχο θέμα είναι η υγεία των αθλητών, υπάρχει μια σύμπνοια και καταλαβαίνουν το καλό όλων.

Το θέμα της οριστικής απόφασης θα συζητηθεί στο ερχόμενο συμβούλιο, μετά και την ψήφιση της τροποποίησης από τον κύριο Αυγενάκη για να μπορούν οι λίγκες και οι ομοσπονδίες να αποφασίζουν. Όλα θα συζητηθούν. Οι ομάδες είναι δεκατέσσερις, όταν υπάρχει απότομη διακοπή πρωταθλήματος και ενώ έμεναν έξι αγωνιστικές, δεν μπορείς να καταδικάσεις και να ρίξεις κάποια ομάδα όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ.

Αυτό έχει ήδη συζητηθεί και θα συζητηθεί ξανά. Ο Ολυμπιακός αναίτια αποχώρησε από το πρωτάθλημα, κατά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας. Η επιστροφή του είναι θέμα αγωνιστικό και αφορά την ΕΟΚ, από εκεί και πέρα είναι και θέμα καθαρά δικό του. Όλοι είναι θετικοί στη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, γιατί εκεί είναι η φυσική του θέση».