Τζόνσον: Χρόνια πολλά στον Έντι το... πιστόλι (vids)

Ο τεράστιος Έντι Τζόνσον έχει τα γενέθλιά του και το fosonline.gr θυμάται...

Τζόνσον: Χρόνια πολλά στον Έντι το... πιστόλι (vids)

Τα 61 του χρόνια κλείνει σήμερα 1η Μαΐου ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν πατήσει τα παρκέ στην Ελλάδα, με τεράστια καριέρα στο ΝΒΑ. Ο μεγάλος Έντι Τζόνσον, που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού το 1994-95 κάνοντας θραύση στην Ευρώπη, έχει τα γενέθλιά του και οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν να θυμούνται έναν εξαιρετικό σουτέρ.

Όταν είχε πατήσει το πόδι του στο αεροδρόμιο μάλιστα, του είχαν πει ότι το τρίποντο στην Ευρώπη είναι πιο κοντά κι εκείνος γέλασε με νόημα.

Ο Έντι Τζόνσον όταν υπέγραψε στον Ολυμπιακό είχε ήδη μια δεκαετία στο ΝΒΑ σε Σιάτλ Σούπερσονικς, Φίνιξ Σανς, Σακραμέντο Κινγκς και Σάρλοτ Χόρνετς με 751 συνολικά παιχνίδια, ενώ είχε ψηφιστεί ήδη 6ος καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ το 1989.

Ο Έντι είχε «σκοτώσει» με 4 τρίποντα τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Final 4 της Σαραγόσα και σε 18 ματς στην Euroleague είχε 21,9 πόντους και 4,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, έχοντας στη λίγκα 21,2 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα.

Όχι απλώς επέστρεψε στο ΝΒΑ και στους Ιντιάνα Πέισερς και στη συνέχεια τους Χιούστον Ρόκετς, αλλά έπαιξε ακόμα 214 ματς, ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του με 1.288 ματς στο ΝΒΑ, 19.202 πόντους (16 μ.ό.), 4.832 ριμπάουντ (4 μ.ό.) και 2.550 ασίστ (2,1 μ.ό.).