CEO της VTB: «Η EuroLeague κάνει σχέδια επανέναρξης που δεν είναι ρεαλιστικά»

Η Ιλένα Κόρστιν, η οποία είναι CEO της VTB, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της EuroLeague να υπάρξει επανέναρξη της διοργάνωσης.

 CEO της VTB: «Η EuroLeague κάνει σχέδια επανέναρξης που δεν είναι ρεαλιστικά»

H VTB League ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες πως θα υπάρξει οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα της. Χωρίς πρωταθλητή. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός πως τα κρούσματα στην ανατολική βόρειο Ευρώπη δεν είναι πολλά. Αντιθέτως, η EuroLeague ψάχνει τρόπος να συνεχιστεί η διοργάνωση, έχοντας μέσα χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Τουρκία, που αντιμετωπίζουν πολλά κρούσματα.

Η Ιλένα Κόρστιν, η οποία έχει το πόστο της CEO στη VTB League, σχολίασε τις προσπάθειες της EuroLeague, λέγοντας τα εξής: "Δεν βγάζει νόημα. Δεν επικυρώνουμε πρωταθλητή ή MVP, γιατί η σεζόν δεν τελείωσε. Είναι άδικο και αντιαθλητικό να κάνεις κάτι τέτοιο. Είμαστε σε μια κατάσταση με ανθρώπους να πεθαίνουν και όλους τριγύρω μας να κοιτούν πως θα παραμείνουν υγιείς. Είναι κρίμα που δεν θα δούμε ποτέ τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της χρονιάς.

Τα φετινά playoffs είχαν όλα τα φοντά να εξελιχθούν στα συναρπαστικότερα όλων των εποχών. Οι Τελικοί θα ήταν εκπληκτικοί, αλλά δεν υπήρχε άλλος δρόμος από αυτόν της ακύρωσης. Έπρεπε να δράσουμε γρήγορα, ήταν αδύνατο να καθυστερήσουμε, αναγκάζοντας τις ομάδες να πληρώνουν μισθούς παικτών που μένουν σπίτι τους.

Ειλικρινά, η συνέχιση της φετινής σεζόν από την EuroLeague, μου φαίνεται μη ρεαλιστική, προσωπικά. Εννοείται πως η EuroLeague κάνει ότι είναι σωστό για εκείνη, γιατί δεν θέλει να χάσει πολλά λεφτά. Αλλά αυτή την στιγμή, κάθε τέτοια συζήτηση βρίσκεται στην σφαίρα της φαντασίας. Η EuroLeague δεν δείχνει ξεκάθαρη στάση, κάτι που κάνει άπαντες να περιμένουν ένα θαύμα, το οποιό μπορεί να μην γίνει”.