Ο Ολυμπιακός ψάχνει πρωτοκλασάτο γκαρντ - Ενδιαφέρον για Ντιλέινι

Το ρόστερ του Ολυμπιακού «διψάει» για πρωτοκλασάτο γκαρντ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει πλέι-μέικερ τοπ-επιπέδου, με τους Πειραιώτες να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους και στον Μάλκολμ Ντιλέινι. Όταν έβγαλε το... καπέλο στον Έλληνα κόουτς. 

Ο Ολυμπιακός ψάχνει πρωτοκλασάτο γκαρντ - Ενδιαφέρον για Ντιλέινι

Η πιο κομβική θέση στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι εκείνη του "άσου". Όλες οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη έχουν γκαρντ κορυφαίου επιπέδου. Η Εφές τους Μίτσιτς-Λάρκιν, η Ρεάλ τους Καμπάτσο-Γιουλ, η Φενέρμπαχτσε τους Ντε Κολό-Σλούκα, η Μπαρτσελόνα τους Χίγκινς-Ντιλέινι, η ΤΣΣΚΑ τους Τζέιμς-Χάκετ, η Αρμάνι Μιλάνο τον Ροντρίγκεθ, ο Παναθηναϊκός τον Καλάθη. Ναι, ο Ολυμπιακός διαθέτει τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" θα γίνει 38 ετών τον ερχόμενο Αύγουστο και τον χρόνο δεν τον νίκησε κανείς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχοντας αντιληφθεί την δυναμική του έμψυχου υλικού της ομάδας του, έχει αντιληφθεί πως για να ανέβει ο Ολυμπιακός επίπεδο, χρειάζεται (τουλάχιστον) έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ, ο οποίος θα μπορεί να ηγηθεί, διαθέτοντας έφεση σε σκορ, δημιουργία, αλλά και στο "ένας εναντίον ενός". Παραμένει το ενδιαφέρον για τον Κώστα Σλούκα, αλλά οι Πειραιώτες κοιτάζουν και άλλες περιπτώσεις σπουδαίων πλέι-μέικερ που αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός: Ορθάνοιχτη η πόρτα για Σλούκα

Οι "ερυθρόλευκοι" εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για συνεργασία και στον Μάλκολμ Ντιλέινι! Πρόκειται για τον 31χρονο (11/3/1989) Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος φέτος επέστρεψε στην διοργάνωση για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Έχει μέσο όρο 10.2 πόντους (46.8% δίποντα, 43% τρίποντα), 4.8 ασίστ και 2.2 ριμπάουντ, σε 22 λεπτά συμμετοχής, αγωνιζόμενος σε 26 ματς με τους Καταλανούς φέτος στην EuroLeague.

Ένας μπασκετμπολίστας πρώτης γραμμής, με τον οποίο ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε μία καταπληκτική συνεργασία την σεζόν 2015-2016 στην Κουμπάν. Μαζί έκαναν την έκπληξη εκείνη της σεζόν, φτάνοντας με την Λοκομοτίβ έως και το Final Four του Βερολίνου το 2016, με τον παίκτη να μπαίνει και στην κορυφαία πεντάδα της EuroLeague. Ακολούθησε η διετία στο ΝΒΑ και στους Ατλάντα Χοκς (2016-2018), το πέρασμα στην Κίνα και η επιστροφή στην Ευρώπη.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι έχει συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα (υπέγραψε πέρσι 1+1), αλλά υπάρχει η δυνατότητα να αποχωρήσει! Πως; Όπως αναφέρει και το Eurohoops, έχει περιθώριο έως και την 22η του Ιουνίου να κάνει opt-out στη συμφωνία που έχει με τους Καταλανούς. Όλα, λοιπόν, εξαρτώνται από τις προθέσεις του παίκτη.

«Τρομερός κόουτς ο Μπαρτζώκας»

Ο Αμερικανός γκαρντ, πάντως, δεν έχει τον ρόλο του βασικού γκαρντ στη Βαρκελώνη, ενώ παράλληλα έχει σε τεράστια εκτίμηση τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα. Σε περασμένες δηλώσεις του για τον Έλληνα τεχνικό, είχε δηλώσει πως: «Είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία τότε στην Λοκομοτίβ Κουμπάν! Κάθε παίκτης ήθελε τη νίκη και όλοι παίξαμε με μεγάλο αλτρουισμό, ενώ είχαμε έναν τρομερό κόουτς, όπως είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος είναι ένας προπονητής που βρίσκεται κοντά στους παίκτες».