Αυτός είναι ο Ανδρέας Τσουμάνης

Ο 17χρονος πάουερ-φόργουορντ, Ανδρέας Τσουμάνης, έκανε το ντεμπούτο του στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό και απέδειξε πως διαθέτει ταλέντο, αλλά και αγωνιστικό θράσος. 

Αυτός είναι ο Ανδρέας Τσουμάνης

Ο 17χρονος πάουερ-φόργουορντ, Ανδρέας Τσουμάνης, πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο παιχνίδι κόντρα στον Προμηθέα. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ΣΕΦ με την ομάδα Ανδρών του Ολυμπιακού και στην αναμέτρηση δεν είχε κανένα άγχος. Στα 11 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ, έδειξε το αγωνιστικό του θράσος και πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, αξιοποιώντας τις ασίστ του Γιώργου Μπόγρη, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση έχοντας 11 πόντους (2/4 δίποντα, 1/1 τρίποντα), τους πρώτους στην καριέρα του σε αυτό το επίπεδο.

Ο Ανδρέας Τσουμάνης γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου του 2001, έχει ύψος 2.01, αγωνίζεται κυρίως στη θέση "4", αλλά και στο "3", και έχει καταγωγή από τα Γιάννινα. Αποτελεί βασικό μέλος των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού και ένα από τα "χρυσά" παιδιά της φουρνιάς που έρχεται, διαθέτοντας ταλέντο και ικανότητες.

Μπορεί να υστερεί σε ύψος σε σχέση με τους αντιπάλους του (αν και έχει μακριά χέρια), αλλά είναι εξαιρετικός μέσα στη ρακέτα. Έχει καλές κινήσεις στην επίθεση, μπορεί να τελειώσει τις φάσεις και με τα δύο χέρια, έχει ικανότητα στο να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου, ενώ παρουσιάζεται και εξαιρετικός στο να πασάρει.

Έχει αξιόπιστο σουτ από μέση απόσταση (κυρίως από την κορυφή, λιγότερο από τις γωνίες), αλλά το τρίποντο είναι δυνατό του σημείο. Παράλληλα, είναι φιλότιμος στην άμυνα, μαχητικός στα ριμπάουντ και δεν θα διστάσει να βάλει το κορμί του σε κάθε φάση.

Ο Ανδρέας Τσουμάνης εντάχθηκε στην οικογένεια του Ολυμπιακού στις ακαδημίες του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2015. Μαζί με τους Αλεξέι Ποκουσέφσκι, Θωμά Ζευγαρά και Νίκο Αρσενόπουλο είχαν αποτελέσει τις επιλογές του Νίκου Κεραμέα προκειμένου να ενισχυθεί το εφηβικό τμήμα αλλά και να υπάρχει ένας κορμός ελλήνων καλαθοσφαιριστών πολλά υποσχόμενος για το μέλλον.

Ο Τσουμάνης δείχνει να κατέχει καλά τη μπασκετική τέχνη και στον Ολυμπιακό ευελπιστούν ότι το μέλλον του ανήκει. Είναι όμως στο δικό του χέρι να το αποδείξει κιόλας. Σήμερα έκανε το πρώτο βήμα...