ΜακΚίσικ: Ο Ολυμπιακός και ο Σακίλ του - Άστεγος, φυλακισμένος με πεθερά από τη Θεσσαλονίκη (pics)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ, τον οποίο θέλει ο Ολυμπιακός υπήρξε άστεγος, φυλακισμένος με πεθερά από τη Θεσσαλονίκη.

ΜακΚίσικ: Ο Ολυμπιακός και ο Σακίλ του - Άστεγος, φυλακισμένος με πεθερά από τη Θεσσαλονίκη (pics)

Αμερικανός και Αζέρος παράλληλα -διπλή υπηκοότητα-, ο Σακίλ ΜακΚίσικ της Μπεσίκτας είναι έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ένας 29χρονος Αμερικανός που αγωνίζεται στις θέσεις 2-3 και έχει ύψος 1μ.96. Υπήρξε άστεγος, φυλακισμένος και έχει πεθερά από τη Θεσσαλονίκη.

Ένας γκαρντ/ φόργουορντ που προσπαθεί να ξεμπλέξει από τη Μπεσίκτας και τα οικονομικά της προβλήματα και να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Γι' αυτήν υπήρξε σημαντικό μέλος, φέτος, με 17,7 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ κατά μέσο όρο.

Πριν από τη Μπεσίκτας έχει τεράστια διαδρομή. Έπαιξε στο Kentridge High School, συνέχισε στο Πανεπιστήμιο Έντμοντς (2011-2013), πριν μετακομίσει στο Αριζόνα Στέιτ (2013-2015) και έρθει στην Ευρώπη το 2015 για λογαριασμό της Πέζαρο. Συνεχισε στη Νότια Κορέα τη σεζόν 2015/16, πήγε στην Ουσάκ Σπορτίφ (2016/17) συνέχισε στη Γκραν Κανάρια, την Άβτοντορ, τη Γκαζιαντέπ.

Μπεσίκτας: Εκτός αποστολής ο ΜακΚίσικ - Τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό

Στη ζωή του πάντως κατάφερε να ξεμπλέξει από πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις, από τη Μπεσίκτας. Τα παιδιά και εφηβικά του χρόνια ήταν περιπετειώδη.

Η φτώχεια και η φυλακή

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ γεννήθηκε στην Ιντιάνα και δεν γνώρισε ποτέ τον βιολογικό πατέρα του. Μεγάλωσε με πολλές στερήσεις. Ο ίδιος έχει πει ότι στο σπίτι του υπήρχε πάντα ένας πιάτο φαΐ αλλά και απλήρωτοι λογαριασμοί. Έτσι πολλές φορές το ρεύμα ήταν κομμένο. Το νερό επίσης.

Ολυμπιακός: Κοντά σε Σακίλ ΜακΚίσικ

Είχε ένα τζιν παντελόνι και όχι δεύτερο και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Ευτυχώς κάποιοι από τους φίλους είχαν πολλά ζεύγη Air Jordan.

Η μητέρα του παντρεύτηκε έναν ιερέα όταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν 12 ετών και η οικογένεια μετακόμισε από την Ιντιάνα στο Σιάτλ. Τελικά, χώρισαν ύστερα από λίγο καιρό, η μητέρα του επέστρεψε στην Ιντιάνα αφήνοντας τον μικρό να κυνηγήσει μόνος του την τύχη του.

Για περίπου τρεις μήνες έζησε άστεγος, μέσα σε ένα παρατημένο αυτοκίνητο. Τα χειρότερα ήρθαν στα 19του όταν καταδικάστηκε για ληστεία. Πήγε στη φυλακή για τρεις μήνες.

Πλέον όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ο ίδιος έχει πει ότι το χρωστάει στο μπάσκετ.

Ο έρωτας

Ως μπασκετμπολίστας βρήκε και τον έρωτά του, την όμορφη Μπέριλ. Μοντέλο που έχει σχέσεις με τη χώρα μας. Ο πατέρας της είναι από την Τουρκική Σίβα, αλλά η μητέρα της από τη Θεσσαλονίκη. Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.