Γέμελος: «Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας με την Αλούινεβντ Μίσκολτς»

Η Ελληνίδα φόργουορντ μιλώντας στο olympiacossfp.gr, θέλησε να ευχαριστήσει όσο κόσμο παρευρέθηκε στο ΣΕΦ το περασμένο Σάββατο (4/1) στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ έκανε κάλεσμα για στήριξη στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Αλούινβεντ Μίσκολτς (9/1, 19:00).

Γέμελος: «Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας με την Αλούινεβντ Μίσκολτς»

Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, όμως την Πέμπτη (9/1) επιστρέφει στο Eurocup και θέλει μία μεγάλη νίκη επί της Αλούινβεντ Μίσκολτς.

Οι «ερυθρόλευκες» φιλοξενούν στο ΣΕΦ στις 9 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 την ομάδα από την Ουγγαρία τα playoff της διοργάνωσης και θέλουν τη νίκη με πάνω από πέντε πόντους για να βρεθούν στην φάση των «16» όπου περιμένει ήδη η Ορμάν Γκεντσλίκ από την Τουρκία. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον κόσμο στο πλευρό του στο ματς με την Αλούινβεντ Μίσκολτς, όπως τόνισε και η Τζάκι Γέμελος, μιλώντας στο olympiacossfp.gr

Αρχικά η αθλήτρια της ομάδας του Πειραιά υποστήριξε για το ματς του Σαββάτου (4/1) με τον Παναθηναϊκό και τη νίκη της ομάδας της με 81-51 ότι: «Σίγουρα το συναίσθημα που μου έμεινε μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ όμορφο. Ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας αρχικά και στο τέταρτο δεκάλεπτο… φορτσάραμε. Αλλά νομίζω ότι γενικότερα αυτό το παιχνίδι ήταν ένα τέλειο τεστ πριν το ματς με την Αλούινβεντ Μίσκολτς. Γιατί υπήρχε ως ένα σημείο ανταγωνισμός, αν και καταλήξαμε να πάρουμε εύκολα το ματς. Ήταν μία καλή νίκη απέναντί τους λοιπόν. Οι φίλοι της ομάδας μας ήταν φοβεροί και ελπίζω ότι θα συνεχίζουν να μας στηρίζουν σε όλα τα ματς. Ο ρυθμός και η ενέργεια που μας δίνουν είναι κάτι το ξεχωριστό. Και όταν είναι κοντά μας παίρνουμε φοβερή δύναμη και παίζουμε ακόμα πιο σκληρά όταν τους νιώθουμε στο πλευρό μας».

Η αναμέτρηση με την Αλούινβεντ Μίσκολτς είναι κρίσιμη για τον Ολυμπιακό, καθώς παίζεται η ευρωπαϊκή του συνέχεια. Η Τζάκι Γέμελος δήλωσε για το ματς της Πέμπτης (9/1, 19:00) στο ΣΕΦ ότι: «Το παιχνίδι αυτό κατά την προσωπική μου άποψη είναι το πιο σημαντικό της σεζόν. Σίγουρα λοιπόν πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο και νομίζω ότι σε αυτό το ματς στο ΣΕΦ, πρέπει να ελέγξουμε καλύτερα τα φάουλ μας και να μην τους δώσουμε τόσους πολλούς πόντους από τις βολές. Είναι κάτι που οφείλουμε από την μεριά μας να το αλλάξουμε και επίσης πιστεύω ότι δεν κάναμε το καλύτερο επιθετικά παιχνίδι μας στο Μίσκολτς. Όταν παίζουμε όμως στο σπίτι μας και απέναντι στο κοινό μας, τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Στις μπασκέτες που ξέρουμε αρκετά καλά. Στην Ουγγαρία παίξαμε εξαιρετικά στην άμυνα και θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτόν τον ρυθμό και στην Ελλάδα και πάνω από όλα να βάλουμε την μπάλα στο καλάθι».

Οι «ερυθρόλευκες» του Γιώργου Παντελάκη προέρχονται από την ήττα με 59-54 στην Ουγγαρία, άρα θέλουν +6 πόντους για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Eurocup. Υπάρχει πίεση; Η Γέμελος ανέφερε: «Γνωρίζοντας ότι χάσαμε με πέντε πόντους μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε ότι οφείλουμε να κερδίσουμε με έξι! Είναι πάντα ένα πλεονέκτημα να παίζεις στην έδρα και γενικότερα να αγωνίζεσαι σε συνθήκες που είσαι συνηθισμένη τόσο καιρό. Όπως προείπα δηλαδή σε μπασκέτες που έχεις αγωνιστεί ξανά. Ήταν ένα πλεονέκτημα λοιπόν για μας ότι παίξαμε πριν μερικές ημέρες στο ΣΕΦ απέναντι στον Παναθηναϊκό και όχι στην δεύτερη αίθουσα. Νιώθω ακόμα πιο οικεία εκεί και ελπίζω και οι συμπαίκτριές μου να έχουν το εν λόγω συναίσθημα.

Όσο για το κλειδί της αναμέτρησης; Για μένα είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε την ίδια απολύτως άμυνα σαν και αυτή που παίξαμε στην έδρα τους. Να είμαστε πιο έξυπνοι και να είμαστε ομάδα στην επίθεση, γιατί έτσι θα έχουμε πιο εύκολα καλάθια, απέναντι σε μία ομάδα που παίζει αρκετά καλά και δεν είναι εύκολη».

Τέλος έστειλε το μήνυμα της στον κόσμο λέγοντας: «Πρώτον θέλω να τους ευχαριστήσω για την παρουσία τους στο ματς του Σαββάτου και τον τρόπο που μας υποστήριξαν. Με την Αλούινβεντ Μίσκολτς τους χρειαζόμαστε όσο ποτέ! Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας. Και ξέρω ότι αν τους έχουμε στο πλευρό μας και μας στηρίξουν με αυτήν την θέρμη, τότε θα έχουμε περισσότερες ελπίδες από ποτέ για να πάρουμε το παιχνίδι και την διαφορά που έχουμε ανάγκη. Τους περιμένω πως και πως και ελπίζω να μας ωθήσουν για να τους φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και την πρόκριση στην επόμενη φάση».