Ολυμπιακός: Το ρόστερ «διψάει» για γκαρντ και αθλητικό ψηλό

Ένας γκαρντ και ένα αθλητικό «5άρι», αυτόματα αναβαθμίζουν το ρόστερ του Ολυμπιακού. Διακριτικές ματιές στην αγορά από τους "ερυθρόλευκους". 

Ολυμπιακός: Το ρόστερ «διψάει» για γκαρντ και αθλητικό ψηλό

To ρόστερ του Ολυμπιακού διαθέτει εμπειρία, έχει κάποιους αξιόλογους παίκτες, αλλά είναι ξεκάθαρο πως για να ανταγωνιστεί τις πρωτοκλασάτες ομάδες, χρειάζεται ενίσχυση. Ναι, οι Πειραιώτες έπαιξαν περίφημα κόντρα στη Βαλένθια, μας παρουσίασαν ένα απολαυστικό μπάσκετ, αλλά η ισπανική ομάδα, δεν είναι από τα σύνολα που θα διεκδικήσουν θέση στην οκτάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι στιγμής δείχνουν να χρειάζονται έναν γκαρντ, καθώς ο Γουίλ Τσέρι είναι ένας περιφερειακός περιορισμένων δυνατοτήτων, ενώ μέχρι στιγμής ο Γουέιντ Μπόλντγουϊν δείχνει… χαμένος στη μετάφραση, στη πρώτη του απόπειρα εκτός ΗΠΑ. To είχαμε τονίσει από το καλοκαίρι πως οι «ερυθρόλευκοι» ρίσκαραν, όταν μετά το «ναυάγιο» με το ενδεχόμενο επιστροφής του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό, κινήθηκαν για την ενίσχυση του ρόστερ με την (ξαφνική) παραμονή του Γουίλ Τσέρι! Και η απάντηση ήταν πως οι «ερυθρόλευκοι» οικονομικά θα έκαναν την υπέρβαση μόνο για τον Έλληνα γκαρντ επειδή ήταν ειδική και ξεχωριστή περίπτωση. Αν, όμως, τα χρήματα αυτά (ή έστω τα 3/4 από αυτά) δινόντουσαν σε κάποιον άλλον πρωτοκλασάτο γκαρντ, τότε τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά για τους «ερυθρόλευκους».

Παράλληλα, τονίζαμε από το καλοκαίρι, πως το ρόστερ του Ολυμπιακού δείχνει να χρειάζεται αθλητικό σέντερ. Ένα πεντάρι με έφεση στην άμυνα και ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει «τερματοφύλακας».

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν η ομάδα που έκανε… μόδα τους συγκεκριμένους παίκτες στην Ευρώπη, με τις περιπτώσεις των Κάιλ Χάινς, Τζόι Ντόρσεϊ, Μπράιαντ Ντάνστον, Οθέλο Χάντερ και Κεμ Μπιρτς, αλλά εδώ και ένα χρόνο δεν έχει παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ο Ντέιβιντ Μπλατ επέλεξε πέρσι τον Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος ήταν περισσότερο «4άρι» και λιγότερο «5άρι», έχοντας έφεση στην επίθεση, και επανέλαβε κάτι παρόμοιο και φέτος. Επέλεξε τον Όγκουστιν Ρούμπιτ, ένας ψηλός ναι μεν περισσότερο σκληροτράχηλος στα μετόπισθεν, αλλά δεν είναι «καθαρόαιμος» σέντερ. Η κύρια θέση του είναι εκείνη του πάουερ-φόργουορντ.

Βέβαια, αυτή την στιγμή, οι λύσεις αξιόλογων παικτών σε αυτές τις δύο θέσεις, με αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι περιορισμένες. Oι Πειραιώτες, πάντως, αυτή την στιγμή κοιτάζουν διακριτικά την αγορά για την ενίσχυση του ρόστερ τους. Ήδη, πάντως, από την πρεμιέρα, ο Κεστούτις Κεμζούρα έδειξε ποιους παίκτες εμπιστεύεται περισσότερο και ποιους λιγότερο. Εκτός δωδεκάδας ο 23χρονος φόργουορντ/σέντερ, Ίθαν Χαπ, ο οποίος ήρθε φέτος να παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου κόντρα στη Βαλένθια ο Γουίλ Τσέρι.