Έτσι διαμορφώνεται το ρόστερ του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2019-20

Οι παίκτες που αποχώρησαν, οι μπασκετμπολίστες που ήρθαν, εκείνοι που ψάχνει, οι... μετέωροι και τα δεδομένα στο πως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το ρόστερ του Ολυμπιακού. 

Έτσι διαμορφώνεται το ρόστερ του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2019-20

Έχουμε φτάσει στα μέσα του Ιουλίου και ήδη στο ρόστερ του Ολυμπιακού έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές προσθαφαιρέσεις. Παίκτες έχουν φύγει και άλλοι έχουν έρθει. Το ρόστερ δεν είναι σε καμία περίπτωση ολοκληρωμένο, αλλά ας ρίξουμε μία ματιά στο πως έχουν τα δεδομένα αυτή την στιγμή στην ομάδα του Πειραιά.

Από το ρόστερ της περασμένης σεζόν, έχουν αποχωρήσει οι Αξέλ Τουπάν, Γιάνις Τίμα (στη Χίμκι), Γιάνις Στρέλνιεκς (στη ΤΣΣΚΑ), Ζακ ΛεΝτέι (στη Ζαλγκίρις), ενώ είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση της αποχώρησης του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος από τον Ολυμπιακό, ώστε ο παίκτης να συνεχίσει την καριέρα του στους Γιούτα Τζαζ. Παράλληλα, αποτελούν παρελθόν εδώ και αρκετοί καιρό οι Μπριάντε Γουέμπερ και Γουίλ Τσέρι, οι οποίοι ήραν να βοηθήσουν προσωρινά τους Πειραιώτες κατά την διάρκεια της σεζόν.

Όσον αφορά την μεταγραφική ενίσχυση που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός, οι Πειραιώτες έχουν ανακοινώσει τέσσερις παίκτες. Ο λόγος για τον 23χρονο πλέι-μέικερ, Αντώνη Κόνιαρη, τον Αμερικανό σούτινγκ-γκαρντ, Κέβιν Πάντερ, τον Μπράντον Πολ με την έφεση στο σκορ, ο οποίος θα έχει τον ρόλο του "2αρο3αριού" στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ, ενώ αποκτήθηκε για την θέση "4" ο Όγκουστιν Ρούμπιτ.

Θέμα χρόνου θεωρείται η ανανέωση της συνεργασίας με τον Βασίλη Σπανούλη, αν και ακόμη δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις, ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης έχει την δική του αγωνία. Οι Πειραιώτες έχουν περιθώριο να τον αποδεσμεύσουν έως την 25η Ιουλίου και μένει να δούμε αν θα τον αφήσουν (όπως έκαναν με τον Γιώργο Μπόγρη) ή αν θα τον κρατήσουν και για τη νέα σεζόν στο ρόστερ τους. Οι πιθανότητες δείχνουν μοιρασμένες.

Έχουν συμβόλαιο κανονικά με την ομάδα οι Γιώργος Πρίντεζης (2020), Κώστας Παπανικολάου (2021), Βαγγέλης Μάντζαρης (2020), Νίκολα Μιλουτίνοφ (2020) και Σάσα Βεζένκοφ (2020), ο οποίος στη νέα σεζόν θα... μετακομίσει από το "4" στη θέση "3". Παράλληλα, υπάρχει και ο 18χρονος γκαρντ, Νίκος Αρσενόπουλος (2022), αλλά και το μεγάλο ταλέντο των "ερυθρολεύκων", ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ, Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Αμφότεροι, θα παλέψουν για να βρουν θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Αυτή την στιγμή, ο Ντέιβιντ Μπλατ ψάχνει κυρίως δύο παίκτες. Έναν αθλητικό σέντερ πίσω από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ (οι Πειραιώτες ξεκαθάρισαν και πάλι πως δεν τον πουλάνε, εκτός αν έρθει... μυθική πρόταση, με πάνω από 3.000.000 ευρώ), αλλά και έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ, με έφεση στη δημιουργία και στο σκορ, αντί του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού (Depth Chart)

Σέντερ: Νίκολα Μιλουτίνοφ, αθλητικός σέντερ*

Πάουερ-φόργουορντ: Γιώργος Πρίντεζης, Όγκουστιν Ρούμπιτ, Δημήτρης Αγραβάνης**

Σμολ-φόργουορντ: Κώστας Παπανικολάου, Σάσα Βεζένκοφ

Σούτινγκ-γκαρντ: Βασίλης Σπανούλης, Κέβιν Πάντερ, Μπράντον Πολ

Πλέι-μέικερ: Βαγγέλης Μάντζαρης, Αντώνης Κόνιαρης, επιπλέον γκαρντ*

- - - - - -

* Παίκτες που ψάχνει να πάρει

** Άγνωστο αν θα παραμείνει στο ρόστερ