Η επιστολή του Μιλουτίνοφ, η διευθέτηση, ο Ολυμπιακός και η ΤΣΣΚΑ

Επιβεβαιώνεται η επιστολή του ατζέντη του Νίκολα Μιλουτίνοφ προς τον Ολυμπιακό για την εξόφληση των οφειλών. Θέμα χρόνου να τακτοποιηθεί το θέμα του. Η ΤΣΣΚΑ και το σενάριο πώλησης του. 

Η επιστολή του Μιλουτίνοφ, η διευθέτηση, ο Ολυμπιακός και η ΤΣΣΚΑ

Είναι γεγονός η επιστολή-προειδοποίηση που έστειλε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στον Ολυμπιακό, για την τακτοποίηση των οφειλών από πλευράς "ερυθρολεύκων" προς το πρόσωπο του. H πλευρά του Σέρβου σέντερ, και συγκεκριμένα ο ατζέντης του, ζήτησε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων του, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση ο Σέρβος σέντερ θα κινηθεί δικαστικά, διεκδικώντας την ελευθερία του. Πρόκειται για ένα χρέος περίπου τριών μηνών, αλλά η εξόφληση του έχει ήδη δρομολογηθεί, όπως και για τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας.

Πάντως, προκαλεί εντύπωση το γεγονός, πως δημιουργήθηκε αυτό το θέμα, όπως και βγήκε στην επιφάνεια, λίγες μέρες μετά την άρνηση του Ολυμπιακού για την πώληση του Νίκολα Μιλουτίνοφ στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Υπενθυμίζεται, πως στην τελευταία τους πρόταση, οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν την διάθεση να προσφέρουν κοντά στο 1.500.000 ευρώ στους Πειραιώτες, αλλά οι Αγγελόπουλοι απάντησαν αρνητικά (και) σε αυτή την πρόταση.

Επίσης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέβασε κατακόρυφα και την προσφορά της στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενημερώνοντάς τον, πως στο ενδεχόμενο που η μεταγραφή ολοκληρωθεί, τότε το ετήσιο κασέ του (για τριετές συμβόλαιο) θα φτάσει τα 3.000.000 ευρώ. Γίνεται κατανοητό, λοιπόν, πως πίσω από αυτή τη κίνηση βρίσκεται... ρωσικός δάκτυλος. Και το λέμε αυτό, γιατί πριν μερικές εβδομάδες (ενώ υπήρχε το θέμα των οφειλών), ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε συζητήσει με την διοίκηση. Ναι μεν δεν απάντησε θετικά στο ενδεχόμενο (πρόωρης) ανανέωσης του συμβολαίου του (καθώς θέλει να αποφασίσει για το μέλλον του όταν θα είναι ελεύθερος, κάτι που είναι σεβαστό), αλλά ξεκαθάρισε στους Αγγελόπουλους πως είναι ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό και θέλει να παραμείνει στην ομάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως και το καλοκαίρι του 2020. Οψιόν αποδέσμευσης υπάρχει αποκλειστικά μόνο για το ΝΒΑ και τους Σπερς που έχουν τα δικαιώματα του, με το περιθώριο να λήγει στις 20 Ιουλίου. Αν περάσει η διορία, δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάει φέτος στις ΗΠΑ. Μέρχρι στιγμής, πάντως, η ομάδα του Σαν Αντόνιο δεν δείχνει θετική να τον πάρει μαζί της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Όσον αφορά για τις προθέσεις του Ολυμπιακού; Οι Πειραιώτες έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και περίπου ένα μήνα πως "ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν πωλείται". Για αυτό, άλλωστε, έχουν απαντήσει συνεχόμενες φορές αρνητικά στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την παραχώρηση του. Θα μπουν, όμως, σε σκέψεις παραχώρηση του, μόνο αν οι Ρώσοι δείξουν πρόθυμοι να προσφέρουν ένα ποσό άνω των 3.000.000 ευρώ...