Φεύγει ο Γουίλιαμς-Γκος – Το ρόστερ «διψά» για πρωτοκλασάτο γκαρντ

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος είναι με το… ένα πόδι στη Γιούτα και ο Ολυμπιακός βάζει σε προτεραιότητα την απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου γκαρντ, έχοντας πλέον και έξτρα χρήματα στα ταμεία του. Η περίπτωση του Μάλκολμ Ντιλέινι.

Φεύγει ο Γουίλιαμς-Γκος – Το ρόστερ «διψά» για πρωτοκλασάτο γκαρντ

Ένα απρόσμενο… δώρο έλαβε ο Ολυμπιακός από τη Γιούτα. Όχι μόνο βρέθηκε ομάδα που μπορεί να τον πάρει και να καλύψει το συμβόλαιο του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος , αλλά και οι Πειραιώτες θα βάλουν και χρήματα στα ταμεία τους. Βλέπετε, το nba-out που θα κληθεί να καλύψει ο παίκτης στους Πειραιώτες φτάνει κοντά στο 1.000.000 δολάρια, ενώ παράλληλα τους αποδεσμεύει από το κασέ του ενόψει της νέας σεζόν, το οποίο έφτανε τις 800.000.

Να σας πούμε και ένα παρασκήνιο; Πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ, το προηγούμενο διάστημα, είχε δεχτεί «ζεστό» ενδιαφέρον από την Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί τον ήθελαν στην ομάδα τους, αλλά είχαν ενημερώσει πως μπορούσαν να καλύψουν περίπου το μισό συμβόλαιο του παίκτη (400.000 δολάρια). Τότε, τέθηκε το ζήτημα να κληθεί να καλύψει ο Ολυμπιακός το υπόλοιπο, αλλά σε αυτό το σενάριο οι Πειραιώτες ήταν αρνητικοί και η υπόθεση δεν προχώρησε.

Όπως σας είχαμε αναφέρει, υπήρχε η άποψη (κυρίως από τον Ντέιβιντ Μπλατ) πως ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος θα παρουσιαστεί καλύτερος και πιο βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι στη νέα σεζόν, όντας πλέον περισσότερο ώριμος και «ψημένος» στο κορυφαίο επίπεδο. Υπερίσχυε όμως η σκέψη πως με τα χρήματα που λαμβάνει ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο στη θέση του. Όσο, όμως, ο παίκτης δεν έβρισκε ομάδα, τόσο ζόριζε στο να κινηθεί στην αγορά όπως θα ήθελε η ομάδα του Πειραιά.

Η είδηση πως ο Νάιτζελ Γουλίαμς-Γκος είναι πλέον με το… ένα πόδι στους Γιούτα Τζαζ, είναι μία εξέλιξη που τους φέρνει όλους κερδισμένους και ικανοποιημένους. Ο παίκτης θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, καθώς θα έχει την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά στη καριέρα του στο ΝΒΑ, ενώ και ο Ολυμπιακός, όχι μόνο θα μπορεί να διαθέσει κάπου καλύτερα (και πιο εύστοχα) αυτά τα 800.000 δολάρια, αλλά θα βάλει και στα ταμεία του περίπου 1.000.000 δολάρια!

Όχι, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δεν είναι κακός παίκτης. Όμως, το ρόστερ του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή (με τον Βασίλη Σπανούλη παράλληλα τραυματία, βαδίζοντας στα 37) «διψάει» για έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ υψηλού επιπέδου, με ξεκάθαρη έφεση και ικανότητα σε σκορ και δημιουργία, αλλά και με ηγετικές αρετές. Ο Αμερικανός γκαρντ (ο οποίος αποκτήθηκε πέρσι από την Παρτιζάν), δυστυχώς, δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις στον επιθυμητό βαθμό και στα δύσκολα συνήθως… λύγιζε. Αυτή είναι η αλήθεια και για αυτό δέχτηκε κριτική, καθώς και η απόδοση του εμφάνιζε αρκετά σκαμπανεβάσματα, αν και είχε ως ελαφρυντικό πως ήταν πρωτάρης σε επίπεδο EuroLeague.

Νωρίτερα, οι Πειραιώτες είχαν ήδη κινηθεί για τις περιπτώσεις των Κώστα Σλούκα και Μίλος Τεόντοσιτς, κάνοντάς τους αξιόλογες προτάσεις, αλλά δεν μπόρεσαν να έρθουν σε συμφωνία. Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, ήδη έλεγχαν την αγορά για την απόκτηση ενός γκαρντ και τώρα, πλέον, ο στόχος αυτός γίνεται προτεραιότητα τους.

Ύστερα, λοιπόν, από την διαφαινόμενη αποχώρηση του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, το ρόστερ του Ολυμπιακού «διψάει» για έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ, με ταλέντο στη πάσα και στο να βάλει την μπάλα στο καλάθι, ο οποίος θα διαθέτει και ηγετική προσωπικότητα ώστε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του στα δύσκολα. Έναν παίκτη τύπου Μάλκολμ Ντιλέινι, o οποίος μάλιστα κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά.

Δύσκολη περίπτωση, καθώς ο Μάλκολμ Ντιλέινι ψάχνει τρόπο είτε να επιστρέψει στο ΝΒΑ, είτε να γυρίσει στη Ρωσία που τη γνωρίζει καλά (έχει παίξει στη Λοκομοτίβ Κουμπάν), έχοντας δεχθεί ενδιαφέρον από ΤΣΣΚΑ και Χίμκι. Όμως, ένας παίκτης αυτού του επιπέδου, όχι μόνο μπορεί να κάνει... γκελ στον κόσμο, αλλά το σημαντικότερο, να ενισχύσει με ποιότητα την ομάδα του Πειραιά, η οποία «διψά» για έναν γκαρντ πρώτης γραμμής.