Η ACB κόντρα στη EuroLeague: «Απορρίπτουμε το μοντέλο σας»

To ισπανικό πρωτάθλημα τοποθετήθηκε στη κίνηση της EuroLeague να κόψει ουσιαστικά τους δεσμούς της με τα εθνικά πρωταθλήματα, τονίζοντας πως απορρίπτει το μοντέλο που εγκρίθηκε.

Η ACB κόντρα στη EuroLeague: «Απορρίπτουμε το μοντέλο σας»

Η EuroLeague προχώρησε σε αλλαγές που αφορούν τις ομάδες που θα λαμβάνουν μέρος στην διοργάνωση. Τα κλειστά εγγυημένα συμβόλαια, αλλά και οι wild cards που αυξήθηκαν, ουσιαστικά κόβει τους δεσμούς της διοργάνωσης με τα κλειστά πρωταθλήματα.

H... τάπα του Μπερτομέου στον Παναθηναϊκό

Παρά το γεγονός πως ο εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague είναι ο Ισπανός Τζόρντι Μπερτομέου, με την βάση της διοργάνωσης να βρίσκεται στη Βαρκελώνη, το ισπανικό πρωτάθλημα εξέδωσε μία «καυτή» ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, η ACB εξέφρασε την αντίρρηση της στις εξελίξεις στη διοργάνωση, τονίζοντας πως απορρίπτει το συγκεκριμένο μοντέλο:

"Σχετικά με την επικοινωνία της EuroLeague, η οποία ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα πρόσβασης στη διοργάνωσή της το οποίο αντικαθιστά την κατάταξη των εθνικών πρωταθλημάτων με wild cards, η ACB θέλει να δηλώσει την κάθετη απόρριψη του μοντέλου που εγκρίθηκε από την EuroLeague και την ανάγκη να συνεχιστεί ένα σύστημα το οποίο θα δίνει στις εθνικές λίγκες το δικαίωμα να δίνουν στις ομάδες τους πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως γινόταν πάντα στο ευρωπαϊΚό μπάσκετ. Η αυθαιρεσία του νέου συστήματος συμμετοχής με τις πέντε wild cards, εκ των οποίων οι τρεις δίνονται ετησίως, αντικαθιστά το σύνηθες μοντέλο της πρόσβασης μέσω της βαθμολογίας από τα εθνικά πρωταθλήματα"

Αλλαγές στην αδειοδότηση ανακοίνωσε η EuroLeague - Πόσο επηρεάζονται Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός