H... τάπα του Μπερτομέου στον Παναθηναϊκό

Η απάντηση-τάπα του Τζόρντι Μπερτομέου στον Μάνο Παπαδόπουλο και η EuroLeague, η οποία ουσιαστικά κόβει τις σχέσεις της με τα εθνικά πρωταθλήματα.

H... τάπα του Μπερτομέου στον Παναθηναϊκό

Πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο η γενική συνέλευση της EuroLeague και το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι όλων των ομάδων. Οι αποφάσεις της διοργάνωσης, δείχνουν έμπρακτα πως ο θεσμός προχωρά όλο και πιο «ζεστά» στην ιδέα ενός κλειστού πρωταθλήματος αλά... ΝΒΑ, κόβοντας ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της με τις εθνικές Λίγκες.

Η EuroLeague εμπιστεύεται όλο και περισσότερο τις ομάδες της που έχουν κλειστά και εγγυημένα συμβόλαια, τις στηρίζει και ξεκαθαρίζει πως δεν την απασχολούν οι όποιες διαμάχες υπάρχουν μεταξύ της εκάστοτε ομάδας και της εγχώριας Λίγκας της.

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός πήρε την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση της Ευρωλίγκας (ουδέποτε άλλωστε υπήρξε ανησυχία για αυτό), ώστε να λάβει κανονικά μέρος στη κορυφαία διοργάνση, ακόμη και αν δεν παίξει στην Α1 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η απάντηση του Μπερτομέου στον Παπαδόπουλου

Μάλιστα, κατά την διάρκεια του μίτινγκ, έγινε συζήτηση και για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ. Βλέπετε, ο άνθρωπος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, προσπάθησε να ρίξει... λάδι στη φωτιά, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς η απάντηση του Τζόρντι Μπερτομέου ήταν αποστομωτική.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, σχολίασε τα εξής: «Τι θα κάνει η EuroLeague για τις ομάδες που εκβιάζουν τις τοπικές λίγκες και δεν συμμετέχουν, θα κάνει κάτι».

Ακολούθησε η απάντηση του Εκτελεστικού Διευθυντή της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος σχολίασε: «Δεν είναι δικό μας θέμα, δεν μας αφορά, δεν μας επηρεάζει και αυτό θα πρέπει να το δει η εγχώρια Λίγκα. Δεν θα παρέμβουμε σε θέματα που αφορούν το πλαίσιο οποιασδήποτε Λίγκας».

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Νίκος Λεπενιώτης, ο οποίος προχώρησε σε ένα καυστικό σχόλιο, περί των ταραγμένων σχέσεων μεταξύ του Παναθηναϊκού και της EuroLeague: «Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνω το ενδιαφέρον του κ. Παπαδόπουλου για τις εξελίξεις στην Ελληνική λίγκα, θα έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα τους προηγούμενους μήνες και σε τοπικό επίπεδο όχι εδώ μέσα. Επίσης, αυτό είναι κάτι που αφορά την ελληνική λίγκα και όχι την EuroLeague και φυσικά δεν έχει να κάνει με εκβιασμούς αλλά με την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Επιπλέον, θα ήθελα να ρωτήσω τον Μάνο, τις ομάδες και την EuroLeague, αν πρέπει να γίνει κάτι τις ομάδες - μέλη της EuroLeague που εκβιάζουν τις υπόλοιπες και την EuroLeague».

Ο Μάνος Παπαδόπουλος στη συνέχεια δεν απάντησε και ο Τζόρντι Μπερτομέου το έκλεισε το θέμα λέγοντας «Είχαμε κάποια προβλήματα με τον Παναθηναϊκό, σίγουρα παραδεχτήκανε και αυτοί κάποια λάθη και υπερβολές, τα βρήκαμε όμως και συνεχίζουμε μαζί».