Οικογένεια Αγγελόπουλου: για πρώτη φορά ρίχνουν τους τόνους... πατήρ και υιοί

Που συναντήθηκαν χθες ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος

Οικογένεια Αγγελόπουλου: για πρώτη φορά ρίχνουν τους τόνους... πατήρ και υιοί

Τα προβλήματα στην ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κρίση που υπάρχει στις σχέσεις των μελών της οικογένειας Αγγελόπουλου και φυσικά την επιχειρηματική κρίση που ταλαιπωρεί την οικογένεια.

Φαίνεται όμως πως για πρώτη φορά ύστερα από αρκετό καιρό υπάρχει σαφής πρόθεση από τις δύο πλευρές να πέσουν οι τόνοι. Τι μπορεί να σημαίνει για τον Ολυμπιακό το ενδεχόμενο να βελτιωθούν οι σχέσεις ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και τους γιους του και ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο είναι κάτι που δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί. Το δεδομένο είναι ότι δεν μπορεί να ζημιωθεί περισσότερο από τη συγκεκριμένη σχέση η ΚΑΕ. Μπορεί μόνο να βγει κερδισμένη. Ως εκ τούτου, ως θετική εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί η χθεσινή συνάντησή τους και μάλιστα σε καλό κλίμα.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα mononews.gr η δημοσιογράφος, Μαρίνα Πρωτονοταρίου, «με θέμα την εξεύρεση λύσης για το αδιέξοδο της Χαλυβουργικής πραγματοποιήθηκε χθες, σε πολύ καλό κλίμα, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, του πατέρα, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, και των υιών, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, προκαλώντας τη θετική έκπληξη των δικηγόρων που συμμετείχαν».

Οι επόμενες συναντήσεις και ο Σκινδήλιας

Από τη συνάντηση προέκυψαν σημαντικές ειδήσεις για τη Χαλυβουργική αλλά ενδεχομένως για τον Ολυμπιακό η σημαντική είδηση να είναι στο σημείο του ρεπορτάζ που αναφέρει: «Το καλό κλίμα και η αισιοδοξία που βγαίνει για την επόμενη ημέρα, σημαίνει είτε ότι ο βασικός μέτοχος είναι έτοιμος να χρηματοδοτήσει για άλλη μια φορά την εκκίνηση της βιομηχανίας είτε ότι προχωρεί το σχέδιο για την είσοδο σταδιακά στρατηγικού επενδυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις θα επαναληφθούν την επόμενη εβδομάδα και θα συνεχιστούν μέχρι όλες οι πλευρές να συμφωνήσουν σε μια επιλογή για το μέλλον της βιομηχανίας. Όπως αναφέρει πηγή, παρών στη Γενική Συνέλευση ήταν και ο κ. Γ. Σκινδήλιας, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας...»

Η πρόσφατη δικαστική νίκη των υιών

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται: «Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε λίγες εβδομάδες μετά από μια σημαντική δικαστική νίκη που πέτυχαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, στην Ελβετία, στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στην Ελβετική επιχείρηση Ferrowohlen.

Με απόφαση που εξέδωσε στις 5 Ιουνίου 2019 το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας, που είναι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, αντίστοιχο του ελληνικού Αρείου Πάγου, έκανε εξ ολοκλήρου δεκτή την αίτηση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί προγενέστερη απόφαση του Εμποροδικείου του Καντονιού του Ααργκάου, όπου και βρίσκεται η έδρα της Ferrowohlen. Με την ακυρωτική απόφαση πλέον οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αναγνωρίζεται ότι εκπροσωπούν νόμιμα την παναμέζικη εταιρεία Grattan, μέσω της οποίας η οικογένεια ελέγχει την ελβετική επιχείρηση Ferrowohlen».