Oι προϋποθέσεις για να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στην Αδριατική Λίγκα

Ο Ολυμπιακός εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Αδριατική Λίγκα, αλλά πόσο εύκολο είναι αυτό; Οι προϋποθέσεις και δήλωση του Διευθυντή της για αυτή τη πιθανότητα.

Oι προϋποθέσεις για να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στην Αδριατική Λίγκα

Η ισπανική MundoDeportivo ανέφερε σε δημοσίευμα της πως η ομάδα του Ολυμπιακού εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης της από το ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να αγωνιστεί σε εκείνο της ABA Liga, δηλαδή στην Αδριατική Λίγκα. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα πρωτάθλημα στο οποίο λαμβάνουν μέρος 12 ομάδες από τις χώρες της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Λειτουργεί από την σεζόν 2001-2002, με την Μπούντουτσνοστ να είναι κάτοχος του τίτλου.

Πόσο εύκολο όμως είναι να λάβει μέρος ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας; Ο διευθυντής της Αδριατικής Λίγκας, Κρέζιμιρ Νόβοσελ, κλήθηκε να μιλήσει στην κροατική index για αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας πως: «Αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει πράξη. Δε μας έχουν πει κάτι μέχρι στιγμής. Νομίζω πως το όλο θέμα προέκυψε από τη δυσαρέσκειά τους για τα γεγονότα στον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Επίσης το καταστατικό της λίγκας ορίζει τη συμμετοχή ομάδων μόνο από έξι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ναι, στο παρελθόν έχει συμμετάσχει κι η Μακάμπι Τελ Αβίβ κι ομάδες από άλλες χώρες, αλλά το καταστατικό έχει αλλάξει. Θα έπρεπε να συγκαλέσουμε διοικητικό συμβούλιο για να την επέκταση της λίγκας. Αλλά, ακόμη κι έτσι, δεν υπάρχουν πιθανότητες να συμμετάσχει τη νέα χρονιά».