Όλο και μικραίνει ο ρόλος του Τίμα

O Μπλατ έχει δώσει ευκαιρίες στον Τίμα, ο Λετονός όμως αδυνατεί να διακριθεί και ο Λετονός φόργουορντ, πλέον, δεν βρίσκεται στις πρώτες του επιλογές στο ροτέισον.

Όλο και μικραίνει ο ρόλος του Τίμα

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε αρκετές ευκαιρίες στο ξεκίνημα της σεζόν στον Γιάνις Τίμα, αλλά παραμένει ο μόνος παίκτης από τους νεοφερμένους που δεν έχει καταφέρει να προσφέρει τα αναμενόμενα. Τον ξεκινούσε στη βασική πεντάδα, τον άφησε για αρκετή ώρα στο παρκέ, αλλά ο Λετονός φόργουορντ παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων.

Με εξαίρεση ορισμένες εκλάμψεις, οι εμφανίσεις του κυρίως απογοητεύουν. Πλέον, έχει αρχίσει και να τελειώνει η υπομονή του Αμερικανού κόουτς, με αποτέλεσμα όλο και να μειώνεται ο ρόλος του στο ροτέισον. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε μόλις 1:09, απέναντι στη Γκραν Κανάρια χρησιμοποιήθηκε για 4:26, ενώ και νωρίτερα, απέναντι στην Εφές στο ΣΕΦ βρέθηκε στο παρκέ για 3:49. Ακόμη και κόντρα στον Κολοσσό, που θα μπορούσε να έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής, βρέθηκε στο παρκέ για 8 λεπτά.

Σίγουρα κάποιος θα σκεφτεί πως έχει ελαττωθεί και ο χρόνος του Βαγγέλη Μάντζαρη, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το εξής: Υπάρχει διαφορά σε Έλληνες και ξένους, γιατί οι παίκτες από το εξωτερικό έρχονται για να δώσουν το κάτι παραπάνω, για να βοηθήσουν τους γηγενείς και όχι για να συμβαίνει το αντίθετο.

Όχι, δεν τίθεται θέμα… απομάκρυνσης του Γιάνις Τίμα, όπως ορισμένοι μπορεί να αναρωτηθούν. Όμως, ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει χτυπήσει το «καμπανάκι» στον Λετονό φόργουορντ, τόσο για να τον «αφυπνίσει», όσο και για να αρχίσει να παίρνει τα πάνω του. Και όλα αυτά σε αντίθεση με τον φιλότιμο και αξιόπιστο Αξέλ Τουπάν, ο οποίος είτε ξεκινά στη βασική πεντάδα, είτε έρχεται από τον πάγκο, ακόμη και αν βρεθεί για λίγη ώρα στο παρκέ, ο Γάλλος παρουσιάζεται συνεπής και χρήσιμος, δείχνοντας πάντα υψηλό βαθμό ετοιμότητας.