Πιτίνο: Βιασμός, εκβιασμός, πάρτι με ιερόδουλες, δωροδοκία - Η αθώωση, η απόλυση

Ιστορίες εκτός παρκέ για τον προπονητή που αναμένεται να αντικαταστήσει τον Τσάβι Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό.

Πιτίνο: Βιασμός, εκβιασμός, πάρτι με ιερόδουλες, δωροδοκία - Η αθώωση, η απόλυση

O Ρικ Πιτίνο, αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του Τσάβι Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος μίλησε για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και όλα δείχνουν ότι σήμερα θα πει το τελικά «ναι».

Ο διάσημος Αμερικανός κουβαλά μαζί του, πέρα από την μπασκετική ιστορία του και αρκετές ιστορίες εκτός παρκέ. Ιστορίες με σεξ, ιερόδουλες και δωροδοκίες παικτών και FBI. Ας τα πάρουμε με χρονική σειρά.

Ο Ιταλικής καταγωγής κόουτς εξέπληξε στις 18 Απριλίου του 2009 όταν υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού. Λίγες ημέρες αργότερα, η σύζυγος του υπευθύνου εξοπλισμού του Λούισβιλ, Κάρεν Σίφερ, ήταν αυτή που θεωρήθηκε ότι ήταν αυτή που εκβίαζε τον Πιτίνο κατηγορώντας τον για βιασμό. Ο Αμερικανός παραδέχτηκε ότι είχαν σεξουαλική επαφή σε ένα εστιατόριο ενώ εκείνη τον ενημέρωσε ότι είχε μείνει έγκυος και ήθελε να κάνει έκτρωση αλλά δεν ήταν ασφαλισμένη. Ο Πιτίνο πλήρωσε τα χρήματα για την έκτρωση, μόλις 3.000 δολάριο, δηλαδή μηδαμινό ποσό για τον ακριβοπληρωμένο προπονητή. Η δικαίωση γι' αυτόν ήρθε στις δικαστικές αίθουσες όπου η συγκεκριμένη κυρία κρίθηκε ένοχη για εκβιασμό.

Το 2015, ο Πιτίνο έγινε και πάλι πρωτοσέλιδο αυτή τη φορά διότι η προαγωγός ιερόδουλων, Κατίνα Πάουλε, υποστήριξε ότι ο πρώην παίκτης του συνεργάτης του, Άντρε ΜακΓκί, την πλήρωνε χιλιάδες δολάρια για να στέλνει ιερόδουλες σε παίκτες του Λούιβιλ και στους πατεράδες τους. Την εποχή εκείνη γινόταν λόγος για περισσότερα από 20 πάρτι με σεξουαλικό περιεχόμενο μεταξύ του 2010 και του 2014.

Ο Τύπος θεώρησε ότι ο Πιτίνο δεν ήταν δυνατόν να μην γνώριζε, ο ίδιος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, δήλωσε άγνοια αλλά τιμωρήθηκε με αποβολή πέντε αγωνιστικών από τον πάγκο της ομάδας. Εμπλοκή του πάντως δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Η τρίτη περίπτωση εκτός παρκέ με εμπλοκή του ονόματος του Πιτίνο έρχεται το 2017. Το FBI ξεκινά έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αν νεαροί παίκτες δωροδοκήθηκαν για να επιλέξουν να σπουδάσουν στο Λούιβιλ και να παίξουν εκεί μπάσκετ. Μεγάλο πρωταγωνιστής ο σταρ της ομάδας Μπράιν Μπόουεν, ο οποίος φέρεται να πήρε από συγκεκριμένη αθλητική εταιρεία 100.000 δολάρια για να επιλέξει το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Τότε, το FBI υποστήριξε ότι η εταιρεία και ο κόουτς επικοινώνησαν ουκ ολίγες φορές με τον παίκτη και τον πλήρωσαν για να επιλέξει το Λούιβιλ, κάτι που δεν επιτρέπεται στην Αμερική. Τον Οκτώβριο του 2017 ο Πιτίνο απολύθηκε.