Αρχίζει το σαφάρι του Μπλατ για τον Ολυμπιακό στο ΝΒΑ- Ποιά ονόματα παίζουν..

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ψάχνει με υπομονή γκαρντ ώστε να ενισχύσει το ρόστερ του Ολυμπιακού και πλέον ανοίγει και η αγορά του ΝΒΑ με τα «two way contract». Οι περιπτώσεις που θα απασχολήσουν 

Αρχίζει το σαφάρι του Μπλατ για τον Ολυμπιακό στο ΝΒΑ- Ποιά ονόματα παίζουν..

Στον Ολυμπιακό είναι ειλημμένη απόφαση η ενίσχυση του ρόστερ με παίκτη στα γκαρντ και ο Ντέιβιντ Μπλατ εξετάζει με προσοχή και δίχως βιασύνη τόσο τις περιπτώσεις που υπάρχουν διαθέσιμες, όσο και αυτές που αναμένεται να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρχει μία σχετική καθυστέρηση στο θέμα, αλλά στον Πειραιά θέλουν να πραγματοποιήσουν μία εύστοχη κίνηση και όχι να πάρουν παίκτη απλά για να πάρουν.

O προπονητής των "ερυθρολεύκων" έχει το βλέμμα του στραμμένο στις ΗΠΑ, κοιτάζει το πρωτάθλημα της G-League, ενώ πλέον γίνεται διαθέσιμη και η αγορά του ΝΒΑ για τον Ολυμπιακό, καθώς κόβονται παίκτες με τις περιπτώσεις του «two way contract».

Tι είναι τα «two way contract»; Από το περασμένο καλοκαίρι, το ΝΒΑ επέτρεψε στις ομάδες του πρωταθλήματος να έχουν δύο επιπλέον παίκτες, πέρα από τους 15 που θα διαθέτουν στο ρόστερ τους, με τις μίνιμουμ αποδοχές. Αυτοί οι αθλητές μπορούν να περάσουν μέχρι 45 μέρες στο ΝΒΑ, στην ομάδα που τους επέλεξε έναντι περίπου 200.000 δολαρίων.

Μετά, η εκάστοτε ομάδα του ΝΒΑ έχει τρεις επιλογές: 1) Να δώσει στον παίκτη συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. 2) Να τον «κόψει» και να τον αφήσει ελεύθερο. 3) Να τον στείλει στην G-League, για το υπόλοιπο της σεζόν και να του δώσει συμβόλαιο αργότερα, όταν θα «ανοίξει» μια θέση στο ρόστερ της.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και περιπτώσεις παικτών από την G-League, από την... δεύτερη λίγκα του ΝΒΑ, που ενδεχομένως να απασχολήσουν. Όπως ο πλέι-μέικερ, Τζαμίρ Νέλσον και ο Μάριο Τσάλμερς. Παράλληλα, προσθέστε και τα ονόματα των Τζόρνταν Κρόφορντ, Αρ Τζέι Χάντερ, Τζόρνταν ΜακΡέι, Μπριάντε Γουέμπερ, Γουίλ Τσέρι (συνεργάστηκε με με τον Μπλατ στο Κλίβελαντ) και Ντάριους Μόρις.

Όσον αφορά την περίπτωση του Μπράντον Πολ, αυτή μπήκε στο... συρτάρι. Και αυτό γιατί ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει έναν γκαρντ που θα έχει έφεση όχι μόνο στο σουτ, αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι.΄Ο Πολ είχε την ευρωπαϊκή εμπειρία, είναι σκόρερ με ικανότητα στο τρίποντο, αλλά υστερεί στο οργανωτικό κομμάτι.