Στα χνάρια των Λο, Ντόρσεϊ: Οι διορθωτικές κινήσεις του Ολυμπιακού από το 2012

Από τους Λο και Ντόρσεϊ στους Γουίλτζερ και Μπράουν. Οι μεταγραφικές κινήσεις, αλλά και οι αποχωρήσεις του Ολυμπιακού, κατά τη διάρκεια της σεζόν από το 2011/2012 έως και σήμερα.

Στα χνάρια των Λο, Ντόρσεϊ: Οι διορθωτικές κινήσεις του Ολυμπιακού από το 2012

Όπως όλα δείχνουν, ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε μεταγραφική κίνηση μέσα στο επόμενο διάστημα ώστε να ενισχύσει το ρόστερ του. Ας ρίξουμε μία ματιά όμως στο πως έχουν κινηθεί οι Πειραιώτες στη σύγχρονη ιστορία τους, όσον αφορά στις προσθήκες και τις αποχωρήσεις στην ομάδα τους, από την σεζόν 2011-2012 και μετά, όταν και αναδείχτηκαν πρωταθλητές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναμφίβολα, οι πιο εύστοχες μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν κατά την διάρκεια μιας σεζόν, ήταν εκείνες της χρονιάς 2011-2012, με την έλευση των Τζόι Ντόρσεϊ και Έισι Λο. Αμφότεροι ταίριαξαν στη φιλοσοφία της ομάδας, «κούμπωσαν» ιδανικά στο πλάνο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ανέβασαν το επίπεδο των "ερυθρολεύκων" και έδωσαν μία αναπάντεχη ώθηση στους Πειραιώτες, έχοντας σημαντική συμβολή στη κατάκτηση των πρωταθλημάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Την επόμενη σεζόν (2012-2013), ο... ράθυμος Τζος Πάουελ, με το γλυκό σουτ από μέση απόσταση (πικ-εν-ποπ), αντικατέστησε τίμια την αποχώρηση του Τζόι Ντόρσεϊ (αν και ήταν αρκετά διαφορετικός παίκτης), ενώ ο Γιόργκι Σερμαντίνι ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα του στην Ευρώπη με κόουτς τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Την επόμενη χρονιά, ο Τζαμάριο Μουν, ο οποίος είχε χάσει μέχρι και το λεωφορείο της ομάδας λίγο πριν το ταξίδι της στο εξωτερικό, ήρθε και έφυγε σαν... τουρίστας, με τον Μάρντι Κόλινς παράλληλα να δίνει τις μάχες του, αλλά να δέχεται σκληρή κριτική, γιατί δεν ήταν Έισι Λο. Η χρονιά τέλειωσε δίχως τίτλο.

Ακολούθως, επί Γιάννη Σφαιρόπουλου, η σεζόν 2014-2015 ήταν η πιο ήσυχη, καθώς δεν αποχώρησε κανείς, ενώ ήρθε μόνο ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το πρωτάθλημα και να φτάνει έως και τον τελικό στο Final Four της Μαδρίτης.

Η επόμενη χρονιά για τον Ολυμπιακό θύμιζε... καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα. Οι Πειραιώτες προχώρησαν σε τέσσερις (!) προσθήκες κατά την διάρκεια της σεζόν. Ο Σον Τζέιμς ήρθε και έφυγε μέσα σε ένα μήνα, με τον Χακίμ Ουόρικ να τον αντικαθιστά. Σε όλα αυτά προσθέστε και τον ερχομό των Κώστα Παπανικολάου και Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, σε μία ταλαιπωρημένη σεζόν, με αποτυχία στην Ευρώπη (εκτός οκτάδας), η οποία σώθηκε από τα τρίποντα του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ, τα οποία και έδωσαν το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Πέρσι, ο Ολυμπιακός αποδέσμευσε τον Χόλις Τόμπσον, ο οποίος από ένα σημείο και μετά τέθηκε εκτός ροτέισον, ενώ οι Κάιλ Γουίλτζερ και Μπόμπι Μπράουν δεν κατάφεραν να δώσουν το κάτι παραπάνω.

2011-2012


Έφυγαν: Κεϊλίν Λούκας (γκαρντ), Ματ Χάουαρντ (πάουερ-φόργουορντ)
Ήρθαν: Έισι Λο (γκαρντ), Τζόι Ντόρσεϊ (σέντερ)

2012-2013

Έφυγαν: Τζόι Ντόρσεϊ (σέντερ), Ντορόν Πέρκινς (γκαρντ)
Ήρθαν: Γιόργκι Σερμαντίνι (σέντερ), Τζος Πάουελ (φόργουορντ/σέντερ)

2013-2014

Έφυγαν: Τζαμάριο Μουν (σμολ-φόργουορντ), Δημήτρης Μαυροειδής (σέντερ)
Ήρθαν: Τζαμάριο Μουν (σμολ-φόργουορντ), Μαρντί Κόλινς (γκαρντ), Γιόργκι Σερμαντίνι (σέντερ)

2014-2015

Έφυγαν: -
Ήρθαν: Μιχάλης Τσαϊρέλης (πάουερ-φόργουορντ)

2015-2016

Έφυγαν: Σον Τζέιμς (σέντερ)
Ήρθαν: Σον Τζέιμς (σέντερ), Χακίμ Ουόρικ (σέντερ), Ντάριους Τζόνσον-Όντομ (γκαρντ), Κώστα Παπανικολάου (φόργουορντ).

2016-2017

Έφυγαν: -
Ήρθαν: Ντομινίκ Ουότερς (γκαρντ)

2017-2018

Έφυγαν: Χόλις Τόμπσον (σμολ-φόργουορντ)
Ήρθαν: Κάιλ Γουίλτζερ (πάουερ-φόργουορντ), Μπόμπι Μπράουν (γκαρντ).