O Oλυμπιακός «διψάει» για ενίσχυση

Ο Ολυμπιακός βιώνει μία μίνι αγωνιστική κρίση και η μεταγραφική ενίσχυση στο ρόστερ του ενόψει της συνέχειας είναι αναγκαία. Κοιτάζει για γκαρντ. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος. 

O Oλυμπιακός «διψάει» για ενίσχυση

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα φέρει ο Ολυμπιακός μέσα στην εβδομάδα (κόντρα σε Μπάγερν και Ρεάλ) θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης. Άποψη μας, όμως, πως ασχέτως αν νικήσει ή χάσει μέσα στην διπλή αγωνιστική στη EuroLeague, η ενδυνάμωση του ρόστερ είναι αναγκαία!

Είναι ξεκάθαρο πως το ρόστερ των Πειραιωτών... διψάει για μεταγραφική ενίσχυση. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως η ομάδα αυτή την περίοδο βρίσκεται σε κατήφορο, βιώνοντας μία μίνι αγωνιστική κρίση. Μπορεί να είναι νωρίς στη σεζόν, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" έχουν χάσει τρία σερί παιχνίδια στη EuroLeague, από ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε, αδυνατώντας να βγουν νικητές σε παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Νωρίτερα, ας μην ξεχνάμε, πως οι "ερυθρόλευκοι" είχαν γνωρίσει την συντριβή στο ΣΕΦ από την Αρμάνι Μιλάνο, ενώ στη Χαλκίδα γλίτωσαν την ήττα-σοκ από την Κύμη, χάρη στο τρίποντο του Αξέλ Τουπάν.

Ήταν δεδομένο πως ο φετινός Ολυμπιακός θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή, καθώς πρόκειται για μία ανανεωμένη ομάδα, με καινούριο προπονητή, με διαφορετική φιλοσοφία, αλλά και με παίκτες που είναι πρωτάρηδες στην EuroLeague. Ένα ρόστερ με αρκετές προσθαφαιρέσεις, το οποίο θα χρειαστεί αρκετά παιχνίδια για να "δέσει" σαν σύνολο ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή χημεία και ομοιογένεια. Όμως, για να υπάρχει υπομονή, χρειάζεται και οξυγόνο, και το οξυγόνο αυτό το δίνουν οι νίκες. Και όσο αυτές δεν έρχονται, τόσο κινδυνεύει η ομάδα με... πνιγμό. O Nτέιβιντ Μπλατ έχει ορισμένες σωστές ιδέες, έχει βελτιώσει σε κάποιους τομείς την ομάδα (ταχύτητα, δημιουργία, εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση), αλλά τα σερί αρνητικά αποτελέσματα δεν τον βοηθάνε!

Υπάρχουν όμως και ανορθογραφίες στο ρόστερ που βγάζουν... μάτι, ενώ και ο Ντέιβιντ Μπλατ δείχνει στη πράξη πως δεν εμπιστεύεται στον επιθυμητό βαθμό ορισμένους παίκτες του. Το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιεί κυρίως στο «4» τον Ζακ Λεντέι, καθώς δείχνει να μη νιώθει ασφάλεια τοποθετώντας τον στο «5». Και αυτό καθώς ο Αμερικανός ναι μεν διαθέτει ικανότητα στο να βάζει τη μπάλα στο καλάθι, αλλά εμφανίζει ξεκάθαρες αδυναμίες τόσο στην άμυνα, όσο και στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός δείχνει να χρειάζεται ενίσχυση στη περιφερειακή του γραμμή. Υπάρχουν οι Βασίλης Σπανούλης, Γιάνις Στρέλνιεκς, Βαγγέλης Μάντζαρης και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ενώ ο Βασίλης Τολιόπουλος δεν υπολογίζεται. Η αλήθεια είναι πως ο Ντέιβιντ Μπλατ το περασμένο καλοκαίρι "καιγόταν" για την απόκτηση του αθλητικού γκαρντ, Πιέρια Χένρι, αλλά η υπόθεση του δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα να αφήσει τα "ασόδυα" και να στραφεί στο πλάνο με τους τρεις σμολ-φόργουορντ (Τίμα-Τουπάν, συν Παπανικολάου).

Το συγκεκριμένο... ρίσκο, μέχρι στιγμής, δείχνει να μη του βγαίνει του Ντέιβιντ Μπλατ, με τον Γιάνις Τίμα να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και να παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας. Όσον αφορά τον Σάσα Βεζένκοφ, το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκεται στον... πάγο, με τον Αμερικανό τεχνικό να έχει ορισμένα παράπονα από την απόδοση του.

Παρά τις αδυναμίες του Ζακ Λεντέι στη φροντ-λάιν, όμως, ο Ολυμπιακός έχει στο μυαλό του να ενισχύσει κυρίως την περιφερειακή του γραμμή και ήδη οι Πειραιώτες έχουν ξεκινήσει να ρίχνουν ματιές στην αγορά για γκαρντ που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στον "άσο", όσο και στο "δύο". Είτε όμως οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν το "2 στα 2" μέσα στην εβδομάδα απέναντι σε Μπάγερν και Ρεάλ, είτε χάσουν, η μεταγραφική ενίσχυση είναι αναγκαία.

Twitter: Notis Psilopoulos