Αναμένοντας το αγωνιστικό «μπαμ» του Τίμα

Στον Ολυμπιακό αναμένουν την αγωνιστική εκτόξευση του Γιάνις Τίμα, καθώς από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες είναι ο μόνος που ακόμη δεν έχει καταφέρει να διακριθεί. 

Αναμένοντας το αγωνιστικό «μπαμ» του Τίμα

Ο Γιάνις Τίμα φημίζεται για την εκτελεστική του δεινότητα, αλλά και για την έφεση του στο περιφερειακό σουτ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Οι Αξέλ Τουπάν, Ζακ ΛεΝτέι, Σάσα Βεζένκοφ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, έχουν πρωταγωνιστήσει σε αρκετά παιχνίδια των Πειραιωτών, όντας μάλιστα και αρκετές φορές εκ των κορυφαίων της εκάστοτε αναμέτρησης. Ο Λετονός φόργουορντ, όμως, παραμένει ο παίκτης με την μικρότερη προσφορά από τους νεοαποκτηθέντες.

Στον Ολυμπιακό πιστεύουν και ποντάρουν στις δυνατότητες του Γιάνις Τίμα και αναμένουν από εκείνον την στιγμή που θα κάνει το δικό του αγωνιστικό "μπαμ". Ένα ξέσπασμα χρειάζεται ο Λετονός φόργουορντ, αλλά αυτό ακόμη δεν έχει έρθει. Δεν τον βοηθάει και το γεγονός πως παρουσιάζεται και αρκετά άστοχος. Είναι ένας αθλητής που φημίζεται για την εκτελεστική του δεινότητα από την περιφέρεια, αλλά μέχρι στιγμής έχει... σπάσει τα καλάθια. Στην EuroLeague έχει συνολικά 1/5 τρίποντα, ενώ κόντρα στον Ήφαιστο, ενώ πήρε πρωτοβουλίες και αρκετά σουτ, μέτρησε 1/5 σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναμένει από τον Λετονό φόργουορντ να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του με το καλό περιφερειακό σουτ που διαθέτει, αλλά μέχρι στιγμής, ο Γιάνις Τίμα, έχει κινηθεί σε... ρηχά νερά. Δεν είναι κακός παίκτης. Αντιθέτως, είναι ένας μπασκετμπολίστας που διαθέτει ποιότητα, αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια, αθλητικά προσόντα, συμμετέχει στον τομέα των ριμπάουντ, μπορεί να τρέξει σωστά στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ παρουσιάζεται λειτουργικός και στο κομμάτι της δημιουργίας.

Μέχρι στιγμής, όμως, εμφανίζει μία αστάθεια στην απόδοση του και του λείπει ένα αγωνιστικό επιθετικό ξέσπασμα ώστε να πάρει τα πάνω του και στο κομμάτι του σκορ. Δείχνει πάντως πως είναι και παίκτης ψυχολογίας. Αν του μπουν ορισμένα σουτ, αυτόματα ανεβαίνει η απόδοση του. Αν το ματς δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τα "θέλω" του, αρκετές φορές... εξαφανίζεται στο παρκέ. Είναι σημαντικό να δουλέψει πάνω στο κομμάτι της συνέπειας και της διάρκειας.